Na internetu se vydával za ženu. Pod příslibem sexuálních služeb tahal z mužů peníze

Přidat na Seznam.cz

Chomutovsko – Již téměř na 100 tisíc korun se v součtu vyšplhaly škody, které měl důvěřivým obětem způsobit 31letý muž z Klášterce nad Ohří. Ten se podle zjištění kriminalistů na internetovém portálu, kde lidé mimo jiné umísťují erotické fotografie a videa, vydával za ženu. Pod smyšleným ženským jménem pak měl zájemcům nejčastěji slibovat poskytnutí služeb sexuálního charakteru, zaslání intimních ženských fotografií apod, uvedla Policie České republiky.

V některých případech měl peníze lákat pod legendou, že potřebuje půjčit z důvodu finanční tísně. Za slíbené erotické „služby“ předem požadoval zaslání peněz, avšak po obdržení různých částek (pohybujících se v rozmezí od několika set až do několika tisíc korun) na bankovní účet žádné služby ani produkty neposkytl. Peníze samozřejmě nikomu nevrátil a přestal s poškozenými komunikovat.

Poté, co se jeden z podvedených obrátil na policii, začali kriminalisté případ prověřovat. Rozsáhlým šetřením zjistili, že těch, co dotyčnému „naletěli“ jsou více než tři desítky a tento počet nemusí být konečný. Podle získaných informací měl muž při svých podvodech používat několik různých účtů. Pro popsané jednání ho vyšetřovatel obvinil ze spáchání trestného činu podvodu.

zdroj: Policie České republiky