Liga mistrů má první semifinalisty

Přidat na Seznam.cz

Liga mistrů včera odhalila první semifinálovou dvojici. Paříži i Borussii Dortmund se v odvetách podařilo smazat manko z prvních zápasů a otočit skóre ve svůj prospěch. Nakonec to bude právě tato dvojice, kdo si to rozdá o finále.

FC Barcelona – Paris Saint-Germain 1:4 (1:1)

Barcelona si na Olympijský stadion přivezla z Paříže nadějné vítězství 2:3. Katalánský celek si hned na začátku odvetného utkání ještě vylepšil pozici, když ve 12. minutě Lamine Yamal předložil míč Raphinhovi, který jej dopravil do prázdné branky. Po necelé hodině ale přišla pro Barcelonu zásadní komplikace. Hostující Barcola už se řítil sám na ter Stegena, jenže Ronald Araujo se rozhodl ještě před vápnem zatáhnou za ruční brzdu a následovala červená karta pro uruguayského stopera. Paříž tedy měla šanci nepříznivý vývoj otočit, což započala ještě v první půli. Bývalý hráč Barcelony Dembele dopravil přízemní centr Barcoly do sítě a bylo to 1:1. Necelých deset minut po změně stran už hosté vedli, k míči se dostal za vápnem osamocený Vitinha a střelou na zadní tyč rozvlnil síť. Po hodině hry se pak karta zcela obrátila a rázem postupovala Paříž, Cancelo ve vápně zbytečně fauloval Dembeleho a nařízenou penaltu proměnil s přehledem Kylian Mbappé. Tentýž hráč pak v závěru ještě pečetil výhru francouzského celku čtvrtým gólem. Semifinále si zahraje Paris Saint-Germain.

Borussia Dortmund – Atlético Madrid 4:2 (2:0)

První vzájemné měření sil dopadlo ve prospěch Atlética 2:1 a tak se dalo očekávat, že se madridský tým nikam nepožene. Na tahu byla Borussia, která svoji snahu gólově vyjádřila ve 34. minutě. Brankář Jan Oblak si neporadil se střelou Brandta a rázem se v tomto čtvrtfinále začínalo od nuly. To platilo pouhých pět minut, pak se totiž do míče opřel Maatsen a jeho ránu zastavila až síť – 2:0. Tento stav vydržel až do poločasu, hosté tedy museli vstřelit minimálně jeden gól, aby si vynutili prodloužení. To se podařilo hned ve 49. minutě, kdy Hermoso s výrazným přispěním Matse Hummelse snížil na 2:1. V 64. minutě pak dorazil kulatý nesmysl do sítě Correa a v tu chvíli postupovalo Atlético. Jenže pak sehrál klíčovou roli rakouský záložník Marcel Sabitzer. Nejprve posadil míč na hlavu Füllkruga a Dortmund opět vedl, a o tři minuty později se prosadil sám Sabitzer, jehož branka se později ukázala jako postupová. Německo tak slaví svého prvního semifinalistu.

zdroj: autorský článek