Hollywoodská hvězda v Premier League? Ryan Reynolds a jeho Wrexham postupují do třetí nejvyšší soutěže v Anglii

Přidat na Seznam.cz

Ryan Reynolds se v poslední době prosazuje nejen jako skvělý herec, ale také jako úspěšný investor. Fotbalový klub Wrexham AFC, který vlastní, nyní postoupil do třetí nejvyšší fotbalové ligy v Anglii.

Když v roce 2020 přátelé a společníci Ryan Reynolds a Rob McElhenney pořídili anglický klub Wrexham AFC, tradiční velšský klub hrál pátou nejvyšší soutěž v Anglii. Minulý rok se jim podařilo postoupit do čtvrté, ve které se zdrželi pouze jednu sezónu. Po poslední výhře 6:0 nad Forest Green Rovers už je jisté, že postupují o další stupínek výše!

Historie Wrexham AFC

Velšský klub byl založen v roce 1864, což z něj činí historicky nejstarší klub ve Walesu a třetí nejstarší klub na celém světě. Mezi největší úspěchy Wrexham AFC patří 23 vítězství Velšského poháru, což je rekord. V nejstarším ligovém poháru na světě zvaném FA Cup se nejdále dostali do čtvrtfinále, naposledy v roce 1997. Ve třetí nejvyšší anglické lize naposledy působili v roce 2005, po sestupu z ní bylo v klubu 15 let zmaru.

Cíl – Premier League?

Jaké může mít majitel, který patří mezi největší herecké hvězdy současnosti, se svým projektem cíle? Samozřejmě ty nejvyšší! Od roku 2020, kdy jsou v týmu „Rudých draků“ Reynolds a McElhenney, se klub posunul hned o dvě ligy výše. Stačí už „jen“ dva podobné kroky a Wrexham AFC může být poprvé v historii v nejvyšší anglické fotbalové soutěži zvané Premier League. „Říkáme to neustále, chceme se dostat do Premier League. Může to znít bláznivě, ale proč bychom to nechtěli?“, prohlásil Ryan Reynolds minulý rok pro sportovní stanici ESPN.

Tyto kroky budou samozřejmě o mnoho těžší, než ty dosavadní. Klub má ale díky majitelům perfektní finanční i fanouškovské zázemí. Do klubu přichází hráči se zkušenostmi z národních týmů nebo Premier League. Cesta je pro Wrexham AFC otevřená.

Zdroj: ESPN, autorský článek