Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Muchová nenastoupí ani na Roland Garros, kde měla obhajovat finále

Na loňský finálový úspěch na grandslamovém turnaji Roland Garros Karolína Muchová letos nenaváže. Sedmadvacetiletá rodačka z Olomouce stále není po únorové operaci pravého zápěstí ve stoprocentní kondici, a chybí tak v seznamu přihlášených tenistek. Organizátoři antukového turnaje v Paříži, který se koná od 26. května do 9. června, o tom informovali na svém webu.

Karolína Muchová v loňském finále Roland Garros
zdroj: Reuters autor: Susan Mullane

Muchová, které zatím patří ve světovém žebříčku 12. místo, nehraje od loňského US Open, kde se dostala do semifinále. Kvůli zranění zápěstí vynechala následně Turnaj mistryň či letošní Australian Open a vzhledem k přetrvávajícím potížím absolvovala v únoru operaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Je to obrovský úspěch i velká motivace, říká po finále Muchová

Přestože na začátku dubna sundala dlahu, start na Roland Garros, kde loni prohrála až ve finále se světovou jedničkou Polkou Igou Šwiatekovou, nestihne. Muchová tak nebude mít možnost obhajovat 1300 bodů a po turnaji ve světovém žebříčku výrazně klesne.

Jistou účast v hlavní soutěži má devět dalších Čechů, tři muži a šest žen. V mužské části pavouka by měl startovat Jiří Lehečka, Tomáš Macháč a osmnáctiletý Jakub Menšík. Mezi ženami figurují na seznamu wimbledonská vítězka Markéta Vondroušová, vítězka turnaje z roku 2021 Barbora Krejčíková, juniorská šampionka z téhož roku Linda Nosková, Karolína Plíšková, Marie Bouzková a Kateřina Siniaková.

Macháč odstoupil z turnaje v Barceloně

Tomáš Macháč předčasně ukončil kvůli nemoci své počínání v Barceloně, kde měl v druhém kole nastoupit proti domácímu Španělovi Alejandru Davidovichovi.

Třiadvacetiletý Macháč v Katalánsku zahájil antukovou část sezony a v prvním kole v úterý porazil 6:4, 6:4 Šang Ťün-čchenga z Číny. Do Barcelony přijel padesátý hráč světa po životním vystoupení na Masters v Miami, kde došel do čtvrtfinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články