Aktivní katodový materiál pro baterie se bude vyrábět v Nise

Aktivní katodový materiál pro baterie se bude vyrábět v Nise
Fotografie: Volkswagen
  • Polsko se stává klíčovým hráčem ve výrobě elektromobilů
  • Do roku 2027 se stane 6. místem na světě v oblasti výroby baterií

Polský trh elektromobility se stává jedním z klíčových ve světovém měřítku díky rostoucímu zájmu o udržitelná dopravní řešení a podpoře ze strany vlády i firem. Pekabex Bet specializující se na projektování, výrobu a montáž objektových konstrukcí uzavřela podle elektromobilni.pl smlouvu s Ionway Poland na vytvoření závodu v Nise, který se zaměří na výrobu aktivního katodového materiálu pro lithium-iontové baterie. Tato investice představuje nejen významnou ekonomickou příležitost pro region, ale také potvrzuje rostoucí význam Polska v globálním automobilovém průmyslu.

Polsko se stalo klíčovým hráčem v evropském měřítku, přičemž zaujímá 9 % světové výrobní kapacity v oblasti baterií. Investice firem jako LG Energy Solutions, Northvolt, Umicore a další do polských továren posilují postavení země jako významného centra pro výrobu moderních baterií. Podle smlouvy plánuje Pekabex Bet postavit továrnu poskytující 900 pracovních míst do 30. srpna 2025. Tato továrna bude klíčovým prvkem v dodavatelském řetězci pro výrobu lithium-iontových baterií, které jsou základní součástí moderních elektromobilů. Aktivní katodový materiál, který bude v Nise vyráběn, má zásadní vliv na výkon a životnost baterií, což z něj činí nejcennější součástku v celém procesu výroby.

Polská vláda pumpuje peníze do investic

Díky podpoře ze strany vlády a investicím firem se očekává, že Polsko do roku 2027 dosáhne 6. místa na světě v oblasti výroby baterií. Tím se potvrzuje rostoucí význam země v globálním automobilovém průmyslu a posiluje se její pozice jako klíčového hráče v oblasti elektromobility.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze