Hlavní obsah

Návrat na trávníky v 58 letech. Legendární Romário si chce zahrát se synem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco Česko vyhlíží, zda 52letý Jaromír Jágr pomůže hokejovému Kladnu přímo na ledě v baráži o extraligu proti Vsetínu, o tisíce kilometrů dál ohlásil návrat legendární fotbalista Romário. Brazilský mistr světa z roku 1994 má v 58 letech ale jediný cíl: kopnout si se svým synem.

Foto: ČTK

Podle svých vlastních propočtů vstřelil Romário během kariéry tisíc gólů.

Článek

Láska k milovanému sportu ho nikdy neopustila. Romário patří mezi nejslavnější útočníky fotbalové historie. Má titul s Barcelonou, dvakrát v dresu Brazílie triumfoval na Copa América, pyšní se stříbrem z olympiády 1988 a o zlatu z MS 1994 byla řeč.

Svět si pak pamatuje 20. květen 2007 a proměněnou penaltu v dresu Vasco de Gama proti Sport Club de Recife. Nebo vám tento moment nic neříká? Podle Romária jeho kariérní trefa číslo 1000. I když FIFA tento počin kvůli desítkám zásahů v neoficiálních, juniorských či dětských soutěžích neuznává, už jen přiblížení se bájné metě je neuvěřitelný počin.

Kariéru ukončil Romário 15. dubna 2008. Ale vlastně ne, bez fotbalu nemohl vydržet a upsal se klubu z Ria de Jainero jménem America FC. Prý na přání svého zesnulého otce. Naskočil do jednoho utkání a 15 let to vypadalo, že naposled. Jenže přišel duben 2024.

„Nebudu hrát celou sezonu, ale nastoupím k pár zápasům svého milovaného klubu. Nejde mi o to hrát soutěž, splním si však další sen - zahrát si se synem Romarinhem,“ uvedl Romário na Instagramu. A kde? Samozřejmě v America FC, tam je od ledna šéfem klubu a v březnu dokonce podepsal smlouvu se svým synem.

Kdy a na jak dlouho 58letá legenda nastoupí, ještě není jasné. Určitě na tom ale současný politik a senátor bude informovat minimálně na svých sociálních sítích. Tam je totiž stále velmi aktivní.

Reklama

Související témata:
Romário