Dnes Pátek - obcasny-dest 18°C
Zítra Sobota - oblacno 22°C
Pátek 3. 5. 2024
Svátek má Alexej
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Hlavní pošta v Jindřišské ulici brzy skončí s nočním a nedělním provozem
Interiéry pošty v Jindřišské ulici. Foto: A. Červená / Prague City Tourism

Hlavní pošta v Jindřišské ulici brzy skončí s nočním a nedělním provozem

Od středy 1. května bude zrušen noční a nedělní provoz pobočky České pošty (ČP) v Jindřišské ulici a dojde k úpravě sobotní otevírací doby. Nově bude otevřeno od pondělí do pátku od 6 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 18 hodin. Informoval o tom mluvčí ČP Matyáš Vitík.  

V současné době má hlavní pobočka České pošty v blízkosti Václavského náměstí otevřeno od neděle do čtvrtka včetně od dvou hodin ráno do půlnoci. V pátek mohou lidé na tuto poštu zajít od dvou do dvaceti hodin. V sobotu je otevřeno od sedmi hodin do půlnoci. Od začátku května se to změní. 

„Ke změnám na pobočce v Jindřišské dochází z důvodu nízkého využití pošty v nočních hodinách, kdy mezi dvaadvacátou a šestou hodinou bylo obslouženo minimum klientů. Podobně tomu bylo i během víkendů,“ sdělil Vytík.

Pro obyvatele Prahy 1 zůstává o víkendech k dispozici pobočka na Pražském hradě disponující mimo jiné i službou Czech POINT. Pošta bude i o víkendu otevřena od 10 do 18 hodin.

„Změny v otevírací době pobočky České pošty na Praze 1 přinášejí několik potenciálních výhod pro místní obyvatele. Provoz pošty se přizpůsobí reálné poptávce po poštovních službách. Zaměstnanci, kteří klienty obsluhovali v nočních hodinách, bude moci poskytovat poštovní služby během nové otevírací doby, čímž se zvýší personální kapacita pobočky,“ sdělil mluvčí.

Na poštu v Jindřišské je podle něj možné se objednat na čas a podle času rezervace jít bez ohledu na aktuální počet zákazníků přednostně na řadu. Objednat se mohou klienti přes mobilní aplikaci Pošta Online nebo na webu České pošty.  

 


Autor: Jan Puci

Porsche srazilo na chodníku ženu s kočárkem

Včera v 08:47

Ve středu kolem devatenácté hodiny řidič porsche vyjel ze zatím neznámých příčin ze silnice a na chodníku srazil procházející ženu s kočárkem, ve kterém se nacházelo zhruba roční dítě. Kočárek byl zdemolován, auto skončilo ve svahu.

Na Střeleckém ostrově se střídali anarchisté i politické strany

1. května 2024 v 19:15

Anarchisté se ve středu odpoledne vydali na prvomájový průvod centrem hlavního města. Účastníci nejprve oslavili tradičním piknikem na Střeleckém ostrově Svátek práce. Následně jich několik stovek zamířilo pod červenočernými i duhovými vlajkami na Štvanici, kde na ně čekala hudební...

Změna vedení Školy v přírodě Janov, dočasně ji povede referentka Zubová

1. května 2024 ve 13:26

Místostarosta Prahy 1 pro školství 1 David Bodeček (nez./klub Piráti a občané z Prahy 1) v úterý oznámil ukončení funkce Romana Mühla ve funkci ředitele Školy v přírodě Janov (ŠVP), kde působil od 1. září 2021. Tato změna nabyla účinnosti poslední...

Zákaz rozdělávání ohňů na rizikových místech v Praze byl prodloužen

1. května 2024 ve 13:18

Český hydrometeorologický ústav prodloužil výstrahu před nebezpečím požáru pro hlavní město do čtvrtka 2. května do 18 hodin. Prodloužena je tak platnost nařízení týkající se zákazu rozdělávání ohňů na místech zvýšeného nebezpečí vzniku požáru na...

Yes to Europe. Dvacet let v Evropské unii připomnělo letadlo se speciálními livery

1. května 2024 ve 13:08

Letiště Václava Havla Praha ve středu u příležitosti výročí dvaceti let od vstupu České republiky do Evropské unie navštívil Airbus A320 německé společnosti Lufthansa se speciálním livery „Yes to Europe“ propagující myšlenku evropské integrace. Modro-bílý Airbus imatrikulace D-AIUC v Praze...

Další články
Nahoru