Obří tygr se popral s tygřicí kvůli kořisti

Přidat na Seznam.cz

Badatel byl svědkem této nelítostné bitvy a podělil se o ni. „Hledali jsme v lese nějaké známky tygrů, když jsme uprostřed cesty narazili na neuvěřitelný pohled. Tygří samec úspěšně pronásledoval jelena sambara, kde ho usmrtil uprostřed cesty.

Jeleni sambarsští jsou býložravci vyskytující se v lesích Indie. Tito tvorové patří mezi největší druhy jelenů na světě. Samec jelena sambarského vyniká svým působivým parožím. Mají rozmanitou stravu a jsou schopni se živit širokou škálou rostlin. V ekosystému hrají zásadní roli jako kořist pro masožravce, jako jsou tygři a leopardi. Jejich přítomnost navíc přispívá k šíření semen a pomáhá udržovat biologickou rozmanitost lesů.

„Tygr náhle odvrátil pozornost od jelena a utekl. Zvuk motocyklu lesní stráže tygra vyrušil. Téměř mrtvého jelena nechal uprostřed cesty a zmizel. Pak se z ničeho nic objevil další tygr!“

„Tygří samice, která ležela poblíž, viděla příležitost a začala se krmit jelenem. Samec se vrátil a uviděl samici,, poté následoval boj.“ Přestože byl samec o tolik větší než samice, samice neustoupila a bránila se. Nakonec však byla přemožena a byla nucena ustoupit.“

Tygři jsou známí svými výjimečnými loveckými schopnostmi. Jsou vybaveni kombinací síly, hbitosti a bystrých smyslů a používají kradmý přístup k pronásledování své kořisti. Tygři se spoléhají na svůj jemně vyladěný sluch a bystrý zrak, aby zaznamenali i ten nejmenší pohyb.

zdroj: LatestSightings