Sleduj nás

Oktagon 58 v Edenu se plní zajímavými jmény. Zájem bojovat na turnaji roku má i legendární Petr Kníže

Oktagon 58 v Edenu se plní zajímavými jmény. Zájem bojovat na turnaji roku má i legendární Petr KnížeFoto: OKTAGON MMA

Byl by to comeback jako hrom. I když se nezdá příliš pravděpodobné, že by Oktagon našlapanou veltrovou divizi zahustil zkušeným veteránem, „Monster“ neskládá zbraně a věří, že se na turnaji v Edenu představí.

Většina jeho vrstevníků se již pomalu připravuje na klasické problémy středního věku. Ty movitější si pořídí sporťák a ti hůře finančně situovaní sbalí mladou pokladní v Albertu. Petr Kníže na podobné srandy nemá čas, protože jeho zápasnická kariéra stále neskončila. „Monster“ je i ve svých šestačtyřiceti letech připravený rozdávat v kleci radost i bolest a rád by tak učinil na největším jevišti, které je momentálně k dispozici.

Legenda domácí scény se ovšem se žlutočernou organizací v roce 2022 rozloučila. Poslední zápas v Oktagonu absolvoval Kníže s Davidem Kozmou, který mu vrátil porážku z roku 2017. „Monster“ poté podepsal smlouvu s RFA, kde se utkal pouze se Stevenem Krtem. Vyhecovaný duel dopadl lépe pro mladého vyzývatele, který Petra zvládl porazit na body.


V RFA se od té doby „Monster“ neukázal, a jak se zdá, vztahy s touto organizací jsou na bodu mrazu. I přes tento fakt jsou slova, která zkušený bijec vyslovil během vystoupení v OssCast, poměrně překvapivá.

„Je to fakt velká událost. Určitě mě to zajímá. Není úplně vyloučené, že bych se tam nemohl objevit. Nad koncem kariéry nyní neuvažuju. Takhle k tomu nepřistupuji. Dokud zdraví dovolí, budu bojovat. Navíc můžu dělat i jiné věci, jenom box nebo grappling,“ prohlásil Kníže v podcastu Karlose Vémoly.


Oktagon 58 se uskuteční již za dva měsíce a karta se začíná plnit opravdu top jmény. Kromě Odvety století, ve které poměří síly Karlos Vémola s Attilou Véghem, se na turnaji představí například David Kozma. „Růžový Panter“ se bude vracet po delší pauze, kterou si vybral na zrehabilitování těla i mysli. Jeho formu prověří moldavský bijec Ion Surdu, který zatím předváděl velmi působivé výkony. Na programu je i další kolo Gamechangeru nebo bitva mezi Brazilcem Silvou a Gruzíncem Gogoladzem.


Další články