Sleduj nás

Výhra Procházky nadchla i šéfa UFC. Je to naprosté zvíře, celá hala z něho šílela! nešetřil chválou

Výhra Procházky nadchla i šéfa UFC. Je to naprosté zvíře, celá hala z něho šílela! nešetřil chválouFoto: UFC

Jirka je pravidelným sběratelem ocenění za nejlepší výkony večera a nejinak tomu bylo i teď na nejsledovanějším a největším MMA turnaji roku.

UFC 300 se zaplnilo hvězdami světového formátu a Jiří Procházka měl tu čest být jednou z nich. Společně s Aleksandarem Rakičem uzavřeli prelims kartu, které ovšem dodali velice speciální nádech. Více se o tom ale už rozpovídal šéf organizace Dana White na závěrečné tiskové konferenci.

„Přesně jak jsem předpovídal, tak se naplnilo. Tenhle kluk (Jiří Procházka) nikdy nedoručí špatný fight. Pokaždé vám ukáže něco extra. Celá hala z jeho zápasu šílela! Pokud nebudeme brát v potaz souboj Maxe Hollowaye s Justinem Gaethjem, pak byl toto nejlepší zápas večera,“ pěl White chválu na českého samuraje, který si za svůj výkon vysloužil bonus 300 tisíc amerických dolarů.


„Nakonec jsem rád, že Jiří vyhrál, i když se mi moc líbil výkon od obou borců. Jiří je neuvěřitelné zvíře. Vždyť tam inkasoval několik tvrdých kopů, měl úplně mrtvou nohu, a přesto se tlačil dopředu, a nakonec to ještě vyhrál,“ poukazoval na Procházkovo silné mentální rozpoložení.

Spousta lidí nyní řeší, zdali si Jirka svým výkonem vysloužil novou titulovou šanci. Vyloučeno to úplně není, ale před námi je ještě spousta dalších hádanek, které budeme muset rozluštit.


„Zatím nemám vůbec tušení, jak to v polotěžké váze poskládáme,“ přiznával Dana White. „Až to celé šílenství okolo turnaje pomine, pak si k tomu s týmem sedneme a něco vymyslíme,“ upozorňoval, že teprve za pár dní budeme mít nad situací jasnější nadhled.

Přesto se vyplatí upozornit, že ačkoliv se Jirka posunul z druhé příčky oficiálního žebříčku polotěžké váhy na první, kde nahradil Jamahala Hilla, tak stále nemá boj o pás jistý. Nelze totiž opomíjet přání šampiona Pereiry, který touží po šanci v těžké váze, a naléhání Magomeda Ankalaeva, který má na kontě deset výher v řadě. Všechny tyto skutečnosti bude muset UFC při svém rozhodování zohlednit.



Další články