Kácení stromů a demolice starých garáží! V nemocnici v Rokycanech probíhají stavební práce - FOTO

17.04.2024 17:00

V areálu Rokycanské nemocnice probíhají v současnosti stavební práce. Došlo ke kácení stromů, k demolici garáží apod. Garáže v nevyhovujícím stavu musely ustoupit, stejně jako pokácené stromy, nové cestě.

 

nemocnice rokycany
nemocnice rokycanynemocnice rokycany 2nemocnice rokycany kaceni

V uplynulých dnech již došlo v nemocnici v Rokycanech ke kácení dřevin. Aktuálně probíhá i demolice starých garáží a začala dlouho plánovaná rekonstrukce kotelny.

Sanitky budou mít do nemocnice v Rokycanech zcela nový vjezd, vznikne druhý vjezd do areálu a nová cesta kolem celé nemocniční budovy. Jedná se o plánovanou výstavbou výjezdové základny zdravotnické záchranné služby a vybudování nového urgentního příjmu nemocnice.

Výjezdové místo má vzniknout v zadní části nemocničního areálu. Urgentní příjem pak ve vnitrobloku mezi lůžkovým a ambulantním traktem nemocnice. Z tohoto důvodu se připravuje koridor pro rychlý příjezd i výjezd sanitních vozů resp. paralelní vjezd pro vozy IZS.

„Druhý vjezd do areálu bude rovněž z Voldušské ulice, ale z druhé strany lékárny resp. ze spodní části podélného parkoviště ve Voldušské ulici. Proto se v této části areálu v uplynulých dnech kácelo několik stromů. Samozřejmě budou všechny nahrazeny výsadbou nových dřevin v jiných částech pozemku,“ uvedl mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.

Dále se bourají garáže, které navazují východně na přední ambulantní trakt nemocnice. Podle mluvčího nemocnice jsou ve špatném technickém stavu a právě v jejich místě má být nový příjezd pro sanitky. Nová cesta by se měla začít stavět v druhé polovině roku.

Kromě toho začala modernizace nemocniční kotelny, která zásobuje nemocnici teplem i ohřevem teplé vody„Jedná se o výměnu technologie ve stávajících prostorách kotelny. Konkrétně dojde k výměně stávajících kotlů za nové, ale i k modernizaci technologie distribuce tepla do nemocnice. S tím pak souvisí poměrně významné stavební úpravy prostor kotelny,“ doplňuje Jiří Kokoška.  

Nemocnice by měla v budoucnu díky moderní kotelně značně ušetřit. „Důvodem investice je, že dosavadní kotle byly na jednu stranu extrémně naddimenzované a zároveň byly už hodně staré a přestaly být spolehlivé. Instalací nové kotelny dojde k výrazným energetickým úsporám,“ potvrdil  Kokoška.  

foto: Rokycanská nemocnice

 

 

 

 

 


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy