Středa 01. května 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Historickými vlaky na tradiční jízdy

30.04.2024 - Historickými vlaky na tradiční jízdy - Do Lednice

Počasí

01.05.2024 - Středa

Teplota: 22 / 13 - SkoroJasno

02.05.2024 - Čtvrtek

Teplota: 19 / 15 - obcasny-Déšť

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

17. dubna 2024 - 17:43

Zpět na seznam článků

Představí architekt Petr Hájek

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

arch. Petr Hájek zdroj foto: d.k.

Uznávaný architekt Petr Hájek, který v předchozím období pracoval se svým týmem na rekonstrukci věhlasných Císařských lázní v Karlových Varech nebo na studii, díky níž projde velkou proměnou pražská Invalidovna, představí šumperské veřejnosti budoucí podobu budovy Domu kultury Šumperk.

„Na setkání s profesorem Petrem Hájkem se návštěvníci dozvědí, jakými změnami více než čtyřicet let stará budova domu kultury projde a proč jsou navrhované úpravy potřebné. Bude samozřejmě i prostor pro dotazy,“ říká jednatelka Domu kultury Šumperk Hana Písková.

Architekt vidí do budoucna dům kultury v Šumperku jako reprezentativní pavilon obklopený krásným parkem. Počítá se s větší multifunkčností velkého sálu, novým sálem pro klubové akce, zelenými střechami i zajímavou fasádou. „Loni jsme se s celým týmem domu kultury vydali pracovně do Litomyšle podívat se do multifunkčního sálu, který Petr Hájek navrhoval. Sledovali jsme také slavnostní otevření zrekonstruovaného objektu Císařských lázní v Karlových Varech, kde vznikl nový kulturní sál podle studie pana profesora. Na novou podobu našeho kulturního domu se moc těšíme,“ doplnila Písková.

Na sklonku loňského roku proběhly v DK Šumperk důležité průzkumy stavby od geologického až po stavebně historický. V současné době na přípravách rekonstrukce pracují projektanti opavského Atelieru 38.

Veřejné setkání s architektem Petrem Hájkem se uskuteční v úterý 23. dubna v 16 hodin v G-klubu Domu kultury Šumperk. Vstup bude volný. Kapacita míst je však omezena, nutná rezervace on-line na webu kulturáku nebo přímo v pokladně DK.

Autor: red., Hana Písková, zdroj foto: d.k.

Fotogalerie

arch. Petr Hájek                          zdroj foto: d.k.

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.