Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jihlavská vysoká škola vypsala zakázku na stavbu kolejí téměř za 275 milionů. Azyl zde najde 200 studentů

Vysoká škola polytechnická Jihlava (VŠPJ) vypsala veřejnou zakázku na stavbu vysokoškolských kolejí v předpokládané hodnotě téměř 275 milionů korun bez DPH. Informovala o tom mluvčí školy Martina Tomšů. Nabídky na stavební práce mohou společnosti podávat do 21. května. Podle zadávací dokumentace začne stavba nejdřív letos v srpnu a skončí v polovině roku 2026. Nové koleje budou až pro 200 studentů.

Dlouho připravovanou stavbu oddalovalo vleklé stavební řízení a spory o to, kdo může vydat stavební povolení. Jeden z účastníků namítal podjatost jihlavského úřadu, protože město má zájem na tom, aby koleje vznikly. Nakonec ministerstvo pro místní rozvoj nechalo rozhodnout Středočeský kraj, který určil, že stavbu budou posuzovat úředníci z Havlíčkova Brodu. Středočeský kraj byl úřadem odvolacím, který na začátku letošního roku potvrdil rozhodnutí havlíčkobrodského stavebního úřadu. Platné povolení má škola od února.

Nový areál školy bude nedaleko jejího sídla na ploše mezi Tyršovou a Fritzovou ulicí, pozemky škole daroval Kraj Vysočina. Podle rektora VŠPJ Zdeňka Horáka škola koleje zaplatí i díky dotaci z ministerstva školství, příspěvku Kraje Vysočina a města Jihlavy. „Ale samozřejmě naše vlastní prostředky jsou v tom také," dodal Zdeněk Horák.

Nové koleje škola potřebuje pro svůj rozvoj. Letos slaví 20 let své existence. Za tu dobu má asi 6500 absolventů bakalářského studia a přes 100 absolventů magisterského studia. Nyní ji navštěvuje přes 2 tisíce studentů, na kolejích je ale místo sotva pro 140 z nich.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vysoká škola polytechnická Jihlava

Štítky školy, stavby, vysoká, ubytování, VŠPJ, zakázka, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská vysoká škola vypsala zakázku na stavbu kolejí téměř za 275 milionů. Azyl zde najde 200 studentů | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.