Hokejisté Pardubic porazili Třinec 6:3 a vyrovnali stav finále na 1:1

foto Finále play off hokejové extraligy - 2. zápas: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec, 17. dubna 2024, Pardubice. Hráči Pardubic se radují z prvního gólu.

Pardubice - Hokejisté Pardubic porazili ve druhém finálovém utkání play off extraligy Třinec 6:3 a vyrovnali sérii hranou na čtyři výhry na 1:1. Oceláři sice dokázali ve třetí části smazat dvoubrankové manko, poté se ale dvakrát prosadil Tomáš Vondráček a výhru vítěze základní části pojistil ještě Martin Kaut. Finále pokračuje v sobotu a v neděli na ledě úřadujících šampionů z Třince.

Dynamo po úterní porážce přidalo na agresivitě a důrazu v útočném pásmu a od začátku se tlačilo před Kacetla. Vytvořilo se střeleckou převahu, vybojovalo i první přesilovou hru, do výraznější šance se ale domácí dostat nedokázali. Třinečtí navíc již tradičně dokázali řadu střel soupeře včas zblokovat.

V závěru první třetiny ale hosté přišli o jednoho ze svých klíčových obránců Marinčina. Slovenského reprezentanta u mantinelu "dohrál" kapitán Pardubic Sedlák, Marinčin odjel z ledu jen s pomocí lékařů a do hry už nezasáhl.

Ve 24. minutě se Východočeši dostali do vedení, když Sedlákovu střelu pohotově dorazil Pánik, který sezonu začal v dresu Třince. Oceláři poté přece jen začali více útočit a v početní výhodě se jim podařilo se štěstím vyrovnat. Ciencialova střela se odrazila od brusle jednoho z pardubických hráčů a Will nestihl na změnu puku zareagovat. Trefil se tak i druhý hráč, který začal sezonu v dresu finálového soupeře.

Oba týmy následně zahrozily po přečíslení dva na jednoho, Poulíček ani Hudáček ale skórovat nedokázali. Ve 39. minutě byl vyloučený Adámek a Východočeši také udeřili v přesilovce. Vedení jim vrátil 68 sekund před koncem druhé třetiny Radil.

Ve 44. minutě měl po pardubické chybě v rozehrávce vyrovnání na hokejce Dravecký, Will nicméně jeho pokus vyrazil. Adámek poté o dvě minuty později ze slibné pozice přestřelil. Místo vyrovnání tak Dynamo zvýšilo vedení, Čerešňákovu střelu tečoval Adam Musil a Kacetl neměl šanci zasáhnout.

Domácí však dokázali dvougólový náskok v rozmezí 44 sekund ztratit. Nejprve po Nestrašilově přihrávce zpoza branky snížil Helewka, vzápětí zbytečně v útočné třetině fauloval Pánik a Třinec přesilovku rychle využil. Willa prostřelil Hudáček. Deset minut před koncem základní hrací doby tak bylo vyrovnáno.

Pardubice se ale s nepříjemným direktem dokázaly vyrovnat a v 55. minutě připravil Mandát gólovou situaci pro Vondráčka, jenž dokázal Kacetla překonat. Poslední slovo měl v přesilovce pět na tři Kaut.

Hlasy trenérů po utkání:

Marek Zadina (Pardubice): "Odehráli jsme výborný zápas, hráči podali skvělý výkon. Poučili jsme se z úterního zápasu, soupeře jsme přehrávali. Dostat se před bránu je těžké, ale my víme, co nás čeká a jsme na to připraveni. Jsme hrozně rádi, že jsme vyhráli a že jsme se poté, co soupeř srovnal na 3:3, nepoložili a převrátili jsme to na naši stranu. Ukázali jsme naši sílu."

Zdeněk Moták (Třinec): "Musím vyslovit hlubokou poklonu svým hráčům. Podali výborný, možná i vynikající výkon. Přesně jsme věděli, co se bude dít, dokázali jsme na to najít odpověď a podle toho jsme pracovali. Ve třetí třetině jsme se dokázali vrátit do zápasu, bohužel malou chybkou jsme o vedení přišli. Nicméně, nic se neděje."

HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 6:3 (0:0, 2:1, 4:2)

Branky a nahrávky: 24. Pánik (Sedlák), 39. Radil (Košťálek, M. Kaut), 47. A. Musil (Čerešňák, Paulovič), 55. Vondráček (Mandát), 56. Vondráček (Mandát), 58. M. Kaut (R. Kousal, Čerešňák) - 34. Cienciala (L. Hudáček, Kundrátek), 49. Helewka (Nestrašil, D. Voženílek), 50. L. Hudáček (Kundrátek, Cienciala). Rozhodčí: Stano, Šír - Hynek, Lederer. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:2. Diváci: 10.194 (vyprodáno). Stav série: 1:1.

Sestavy:

Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Hájek, Vála - Hyka, Sedlák, Pánik - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - M. Kaut, A. Musil, Paulovič - Vondráček, Poulíček, Mandát . Trenér: Zadina.

Třinec: Kacetl - Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Šenkeřík, Polášek - Hrehorčák, Čacho, Dravecký - Nestrašil, Helewka, D. Voženílek - L. Hudáček, Cienciala, Daňo - Kurovský, P. Vrána, M. Roman. Trenér: Moták.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 30.04.2024 ČTK

Reklama

26°C

Dnes je úterý 30. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 18°C

Celá předpověď