Hlavní obsah

Na MS dorazí Palát, Nosek i Mrázek, píší v zámoří. Posil z NHL bude minimálně sedm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení české hokejové reprezentace chce jména hráčů z NHL, kteří doplní mužstvo v přípravě na domácím mistrovství světa, oznámit až po skončení základní části ligy za oceánem, nejdříve tedy v pátek. Už během středečního večera ale začaly přicházet ze zámoří zprávy z klubů, které naznačují, kdo s účastí na šampionátu počítá.

Foto: Mark Black, ČTK/AP

Brankář Chicaga Petr Mrázek při utkání v  Dallasu

Článek

Novináři, kteří se věnují klubu New Jersey Devils, informují na sociálních sítích, že do Prahy se chystají oba čeští útočníci Ondřej Palát i Tomáš Nosek. Zatímco prvně jmenovaný už se na MS představil, naposledy před pěti lety v Bratislavě, tak pro Noska by mohl být letošní šampionát vůbec prvním v kariéře.

Americká novinářka Amanda Steinová dokonce citovala vyjádření Noska, jenž v reprezentaci chyběl od roku 2014, jak moc pro něj znamená zahrát si mistrovství světa na ledě ve své rodné zemi.

Také od médií z Chicaga přichází zpráva o brankáři Petru Mrázkovi, který se chystá chytat na MS. Gólmanská jednička Blackhawks by se na MS vrátila po sedmi letech, naposledy Mrázek hájil branku v roce 2017 v Paříži.

Generální manažer hokejové reprezentace Petr Nedvěd zatím jen naznačil, že na květnový vrchol sezony v Praze dorazí všichni oslovení hráči, kteří budou moct přicestovat. „Od všech kluků jsem slyšel, že chtějí reprezentovat. Byl by naprostý šok, kdyby se někdo rozhodl nepřijet. Garantuji, že dorazí všichni, o které budeme stát,“ prohlásil Nedvěd.

Dá se vytušit, že zájem bude také o brankáře Lukáše Dostála a obránce Radko Gudase z Anaheimu, ve hře mohou být i Filip Zadina a Jan Rutta ze San Jose či Dominik Kubalík a možná i Jiří Smejkal z Ottawy. Informace webu Sport.cz naznačují, že minimálně sedm hráčů z NHL bude do konce týdne potvrzeno i realizačním týmem národního týmu.

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Reklama