Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Další týden přípravy, další soupeř. V duelu s Rakouskem si zachytá Málek

Po dvojzápasu s Německem otestuje formu české reprezentace v přípravě na domácí mistrovství světa další soused. Ve dvou duelech Euro Hockey Challenge se střetne s Rakouskem. Do branky se postaví Jakub Málek. Hrát nebudou obránce Filip Pyrochta a útočníci Roman Červenka, David Tomášek a Ondřej Kovařčík. Přímý přenos prvního utkání v Českých Budějovicích sledujte celý na ČT sport Plus od 17:00, program ČT sport nabídne první třetinu, od 17:55 sledujte zbytek utkání na ČT2. Sobotní odvetu z Lince nabídne od 18:00 ČT2 a ČT sport Plus.

Jakub Málek
zdroj: Český hokej

Na konfrontaci s Rakušany se národní tým připravuje od úterý na jihu Čech se stejným kádrem, který absolvoval zápasy proti loňským vicemistrům světa Němcům. V úterý chyběli na tréninku lehce nemocní útočníci Filippi s Červenkou, Filippi už se ale opět připojil k týmu.

"Zápasy s Německem nám ukázaly, na čem pracovat. Chtěli jsme vyhrát, ale i přes ty výhry platí, že se chceme prezentovat určitou hrou. Byly tam momenty, kdy to bylo dobré a přesně podle našich představ, ale i momenty, kdy to tak úplně dobré nebylo. Takže nám to ukázalo zase cestu k další práci," uvedl Rulík.

Rakousko představuje do jisté míry podobného soupeře, jakým bylo Německo. "Chtěl bych jen upozornit na to, abychom k tomu nepřistupovali v tom smyslu, že hrajeme jen s Rakouskem. Pořád je to tak nějak v nás... Třeba Němci byli loni druzí, což každý bere. Rakušané druzí nebyli, ale porazili nás na mistrovství světa. Myslím, že to bude mít podobnou úroveň jako ty zápasy s Německem," řekl reprezentační kouč.

Sestavu drželi trenéři jako obvykle v tajnosti. Z tria povolaných gólmanů zatím nedostal prostor Jakub Málek. První utkání proti Německu (4:0) odchytal Dominik Frodl, ve druhém (4:2) pak úspěšně debutoval Lukáš Klimeš. Na řadě by tak mohl být Málek. "Může to tak být, ale ještě nevíme, kdo bude chytat," řekl v úterý Málek, jenž na Turnaji Karjaly a Švédských hrách vychytal ze čtyř utkání tři výhry.

Domácí Jihočeši v akci

Další kapitolu během velmi povedené sezony může napsat Jáchym Kondelík, jenž po loňském návratu ze zámoří hájí právě barvy českobudějovického Motoru. Druhým zástupcem Jihočechů je další útočník Adam Kubík.

Kondelík si v sobotu odbyl reprezentační debut. "Byl jsem z toho nadšený. Teď jsme tady v Budějovicích. Je neuvěřitelné, že se všechno seběhlo takhle v jedné sezoně. A završit to tím, že si mohu zahrát před domácími fanoušky za nároďák, o tom se mi jenom zdálo. Jsem vážně nadšený. A chci udělat maximum, abych zůstal v týmu co možná nejdéle. Každý reprezentační zápas je skvělá zkušenost, zahrát si tady doma bylo mým malým cílem," podotkl Kondelík.

Předpokládaná sestava Česka:

J. Málek (Frodl)  Zábranský, Mašín, Zámorský, J. Galvas, Šustr, Sirota, Gazda, Ščotka  Flek, M. Špaček, M. Kovařčík  Kubík, Filippi, Lenc  M. Stránský, Černoch, Rychlovský  O. Beránek, Kodýtek, Kondelík.

U spoluhráčů již zjišťoval, kolik by mu mohli přenechat z vyhrazených vstupenek. "Obcházel jsem kvůli tomu všechny kluky," pousmál se Kondelík. "A můžu říct, že kdybych dostal úplně všechny, tedy nějakých sto lístků, byl bych schopen je rozdat. Uvidíme, kolik jich budou moct kluci odevzdat. Žádný se ale rozhodně neztratí," ujistil.

Trenér soupeře Roger Bader má v kádru pro přípravné zápasy s Českem osmičku účastníků loňského mistrovství světa v Tampere, kde skončili Rakušané čtrnáctí a podruhé za sebou se udrželi mezi elitou.

Oba celky se ve vzájemném souboji utkají opět po roce. Loni se hrálo nejprve ve Vídni, kde Češi zvítězili jednoznačně 6:0, v domácí odvetě v Brně už byl průběh mnohem vyrovnanější a český tým vyhrál po obratu 2:1. Na světovém šampionátu se mužstva střetla naposledy v květnu 2022 a Rakušané slavili Rulíkem zmiňované překvapivé vítězství 2:1 po samostatných nájezdech.

"Bude to hodně podobný soupeř jako Němci, očekávám podobný styl hokeje. Pro nás se ale nic nemění. Pan Rulík nastavil téma kempu jasně a my se soustředíme spíše sami na sebe a na to, co my můžeme zlepšovat. Chceme se zlepšovat každým dnem a věřím, že když se budeme soustředit sami na sebe, dobře to dopadne," uvedl Kondelík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články