Hlavní obsah

Dynamo dráždilo Kacetla, ten se bránil. Brankář je pro hráče svatý obrázek, líčil Moták

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Plán pardubických hokejistů pro srovnání finálové série byl jasný. Zvýšit tlak do branky a rozhodit třineckého fantoma play off Ondřeje Kacetla. To se jim vydařilo. Oceláři padli 3:6, po dlouhých šesti letech schytali ve vyřazovacích bojích šestigólový příděl, navíc Kacetl v několika případech sám zvedal ruce a chránil svůj posvátný prostor. „V brankovišti se zápasy rozhodují,“ uvědomoval si pardubický kouč Marek Zadina.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice se tlačily do brankoviště třineckého gólmana Ondřeje KacetlaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Finále play off: 2. zápas Pardubice - Třinec

Dynamo vědělo, že musí být mnohem dravější a přímočařejší. „V prvním zápase jsme se vůbec netlačili do brány,“ připustil útočník Jan Mandát. „Ve druhém víc, ale určitě to není tak, že bychom tam chtěli po Kácovi lézt. Chceme prostě stát před brankářem, clonit mu,“ vysvětloval.

V několika případech ale domácí dokázali Kacetla a třineckou defenzivu dost podráždit. Jako když Vondráček ve snaze dorážet po souboji s hostujícími beky na gólmana nechtěně přepadl, nebo když Kacetl schytal od Radila se Zohornou drobnou ledovou sprchu. A 33letý brankář se nebál bránit sám ani ve chvíli, kdy proti němu po střele vyrazil Hájek, po němž se ohnal rukama a vyfasoval dvojku za hrubost.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec, domácí Vondráček skončil za brankou na KacetloviVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Co od nás čekáte,“ stěžoval si pak u rozhodčích kapitán Ocelářů Petr Vrána. „Jestli vy je nebudete vyhazovat za to, že jezdí do gólmana, tak tam vždycky bude nějaká odplata. Oni tam najíždějí pořád, vidíš to,“ říkal dvojici sudích. O nepříjemné pardubické hře po utkání mluvil i útočník David Cienciala. „Vnímali jsme, že se Kácu snaží rozhodit. Tak se hraje play off, všichni jsou na to zvyklí a proti tomu nic nemám,“ líčil.

Na tiskové konferenci pak dostal třinecký kouč Zdeněk Moták otázku, jestli cítí, že by ochrana prostoru brankoviště měla být ze strany rozhodčích větší. „Cítím spoustu věcí, táhnou se už od čtvrtfinále,“ prohlásil trenér po dlouhém rozmýšlení. „Ale nechci to rozebírat. Hráčům jsem řekl, že náš brankář je pro všechny z nich svatý obrázek,“ poznamenal Moták.

Když pak o zvýšeném důrazu Dynama mluvil jeho trenérský protějšek Marek Zadina, Moták jen protočil oči. „Soupeř do brankoviště taky chodí,“ řekl nejprve pardubický kouč. „Když jste rozjetí a vystřelíte na bránu, sledujete kotouč, takže u branky samozřejmě zabrzdíte. Tohle je hokej. Nic zvláštního bych v tom nehledal, nikomu jsme důraz na brankovišti nepodsouvali,“ tvrdil Zadina.

„Je těžké se před bránu dostat. Ale víme, co nás čeká. Jsme na to připravení. Podali jsme výborný výkon, poučili jsme se z prvního zápasu, soupeře jsme přehrávali,“ hodnotil domácí trenér.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec 4:3 (55. Vondráček)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Také Moták své svěřence chválil. „Musím hráčům vyslovit hlubokou poklonu. Podali vynikající výkon. Přesně jsme věděli, co se bude dít. Dokázali jsme na to najít odpověď, vrátili jsme se do zápasu, bohužel malou chybkou jsme o něj přišli. Ale nic se neděje,“ uklidňoval kouč a souhlasil i Cienciala. „Za jeden bod jsme rádi a jedeme zpátky do Třince. Bude to ještě strašně vyrovnané, to víme všichni,“ doplnil útočník. Finálová série za stavu 1:1 bude pokračovat o víkendu ve Slezsku.

Reklama