Odzbrojte narcistu

Odzbrojte narcistu

Tisk

Odzbrojte narcistu

Víte o čem se v současné době hodně mluví a píše? O manipulátorech, narcistní poruše osobnosti a o tom, jak si na takové týpky dávat pozor ve vztahu. Spousta psychologických příruček na toto téma může leckomu pomoct, protože vztahy s těmito lidmi mívají často poněkud srdceryvný, tragický a někdy i fatální konec. Kniha z nakladatelství Portál Odzbrojte narcistu se snaží narcisty nedémonizovat, ale ukazuje tipy, jak s nimi vycházet, komunikovat a snažit se nenechat je nad vámi vyhrávat a systematicky vás ničit. Pro koho je tato kniha určena?

Rozhodně bych řekla, že knížka je vhodná naprosto pro každého. Nejenom že vás naučí narcise dobře poznat, ale také vám poskytne skvělé základy k tomu, abyste věděli, jak s takovým člověkem jednat, mluvit, anebo dokonce žít, podle toho, kde ve vašem okolí se vyskytuje. Knížka učí také tyto lidi chápat, hledá rané příčiny jejich chování a možná nakonec zjistíte, že jich máte kolem sebe více než jste tušili, každý je zcela jiný a chová se trochu jinak. Autorka narcisy klasifikuje a přináší jejich charakteristiku, dále představuje možnosti jak čelit náročným střetům s narcistou, jak mu lépe porozumět a jaké jsou možnosti řešení problémů ve vztahu s narcisem: samozřejmě zvědomění jeho chování a terapie. Knížka přináší spoustu cvičení, je velmi praktická a líbí se mi především to, že se snaží situaci řešit konstruktivně a nabízí řešení, místo jediné rady, kterou často slýcháváte: „Váš partner je narcis? Hmm, vemte nohy na ramena a prchejte, dokud můžete!"

Autorka je psychoterapeutka, která píše ze svého vlastního pohledu, přináší osobní zkušenosti a příběhy ze své praxe, knížka se dobře čte. Terapeutka nabízí otázku, zda chcete ve vztahu zůstat, či odejít. Vy sami se musíte rozhodnout. Představuje pak dva typy narcisů: rozmazleného a závislého, a deprivovaného a závislého, ukazuje třeba i to, jak se narcismus utváří a projevuje v dětství a spoustu dalších zajímavostí a poznatků o narcisech. Určitě jsem s knížkou spokojená, ráda se k ní budu vracet a doporučuji!

Ozbrojte narcistu

Název: Odzbrojit narcistu
Autor: Wendy Behary
Nakladatelství: Portál
Rok vydání: 2024
Počet stran: 232
Hodnocení: 90%

https://obchod.portal.cz/psychologie/odzbrojte-narcistu/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jiří Štěpnička miluje suché rohlíky


stepnicka ales cibulka toboganV knize Cibulka v pyžamu se setkáme s tuctem zajímavých respondentů, které si Aleš Cibulka pozval do pořadu Tobogan v pyžamu. Jedním z nich je herec Jiří Štěpnička, který Aleše...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Stres tu je odjakživa, jen se ho dnes více bojíme

posilovani stresem perexTělesná zátěž, zima střídaná horkem, nedostatek jídla a tekutin, bakterie, viry, nedostatek spánku či bolest zasahovaly do našich životů od nepaměti. V dnešní době vnímáme stres především jako významnou příčinu vz...


Literatura

Star Trek: Původní série

star trek 200Právě jsem se vrátil z hvězdného cestování s přátelskou federativní lodí Enterprise. Za svého pobytu na této lodi jsem se seznámil s hlavními členy posádky, se kterými jsem byl společně v mnoha ...

Divadlo

Nejznámější příběh lásky všech dob – Romeo a Julie v podání Baletu Národního divadla se v září vrátí do Státní opery

Romeo a JulieNejznámější příběh lásky všech dob, velké a nadčasové milostné téma, to je příběh Romea a Julie, který v baletním ztvárnění choreografa Johna Cranka uvádí Bal...