Novinky z Euromedia Group

Novinky z Euromedia Group

Tisk

kk 200 sestry GranvillovyPodívejte se, jaké knihy vycházejí v těchto dnech v nakladatelství Euromedia Group.

 

 


Dramatická historická sága o lásce a sourozenecké rivalitě

Píše se rok 1935 a rodina Granvillových si užívá výsad honosného života. Rosie Granvillová a její mladší sestra Juliet jsou uvedeny do londýnské společnosti na extravagantním plese debutantek a od té doby se o nich ve městě mluví. Obě soupeří o to, která z nich se lépe vdá. Bez ohledu na následky.

Když se však Juliet zaplete do několika skandálů, ona i Rosie záhy zjistí, že jejich vlivní rodiče úplně všechno ututlat nedokážou. A aby toho nebylo málo, začátek druhé světové války je na spadnutí…

První díl trojdílné historické ságy pro čtenářky knih Anne Jacobsové a Coriny Bomannové.

Una-Mary Parker (1930 – 2019) odjakživa vášnivě ráda psala, pracovala pro několik novin a později také pro britský časopis Tatler. Rovněž byla úspěšnou hlasatelkou. Senzační debutový román Riches této slavné krásky, pocházející z prostředí, o němž píše, se setkal s mimořádně kladným ohlasem mezinárodní kri-tiky. Autorka, jež byla okouzlující a známou celebritou, svými romány zanechala nesmazatelný odkaz pro ženy, které si libují v romantice, intrikách a vášni.

Una-Mary Parker: Sestry Granvillovy, přeložila Michaela Melíšková, vydává nakladatelství Ikar, 328 stran

kk sestry Granvillovy

Emigrace matky v době normalizace změní osud celé rodiny

Autorka úspěšné knihy Návrat nežádoucí tentokrát sleduje osudy jedné české rodiny v letech 1984–1990.

Renata se nevrátí ze zájezdu do Rakouska, aniž o její emigraci věděli její manžel Richard, dcera Simona a syn Marek. Celé rodině se tak převrátí život naruby. Ocitají se v hledáčku StB. Pro Richarda to znamená strmý kariérní propad. Simona matčin odchod těžce snáší, zanedbává učení, a nakonec není přijata na oděvní průmyslovku, po které toužila. Marek, studující na Univerzitě Karlově medicínu, je vyloučen ze školy a musí nastoupit vojenskou základní službu. Renatin odchod každého z nich nějakým způsobem poznamená.

Jak se dokáží vypořádat s novou situací, která zničila všechny jejich životní plány? Jak obstojí pod tlakem, který je na ně vyvíjen? A jaké bude jejich setkání s Renatou, která se po sametové revoluci vrací do Prahy? O tom všem je Dálnice…

Lenka Potůčková se narodila v roce 1972 v Praze, kde také stále žije. Po absolvování střední ekonomické školy pracovala ve stavebnictví a správě nemovitostí a oblast stavebnictví ji stále oslovuje. Miluje přírodu, historii, ráda cestuje a fotografuje. Od puberty je jejím koníčkem psaní, zatím psala tzv. „do šuplíku“. Její první román Návrat nežádoucí (2023) vzbudil u čtenářů velký úspěch.

Lenka Potůčková: Dálnice, vydává nakladatelství Ikar, 344 stran

kk dalnice

Autobiografický román ze zákulisí politických a novinářských bojů...

Kde končí svoboda slova, co je pravda a lež, jak se dá neúspěšné pátrání obrátit v cenzuru a pomluva v ničivou zbraň...?

Šéfa nejznámějšího televizního investigativního pořadu, kterého roky nemohli zničit politici, nakonec za pár dnů zničí kolegyně.

Všechno, co jste chtěli vědět o zákulisí boje o politický vliv v televizi, ale báli jste se zeptat.

Významný český novinář a tvář pořadu Reportéři ČT Marek Wollner zažil po několika desetiletích uznání tvrdý pád na dno. Poté, co policie zjistila, že nespáchal trestný čin ani přestupek, přichází s autobiografickým románem Reportér na odstřel, který se nevyhýbá ničemu.

Marek Wollner je investigativní žurnalista a spisovatel. V roce 1992 absolvoval obor žurnalistika na FSV UK a po studiu pracoval v Lidových novinách, časopisu Respekt a byl spoluzakladatelem časopisu Týden. Od roku 1999 působil v České televizi, nejprve jako redaktor zpravodajství, později jako vedoucí domácí rubriky. V roce 2004 zakotvil v pořadu Reportéři ČT, nejúspěšnějším a nejdéle vysílaném televizním investigativním pořadu u nás, který pod jeho vedením získal desítky novinářských cen. Až do konce roku 2022 byl jeho moderátorem a dramaturgem. Od roku 2014 současně působil i jako šéfredaktor reportážní publicistiky ČT. Za svou práci získal Cenu Ferdinanda Peroutky. Napsal romány Ukradené knihy (1997) a Babiččin Majnkampf a já (2008) a básnickou sbírku Pamatuju (2005).

Marek Wollner: Reportér na odstřel, vydává nakladatelství Brána, 352 stran

kk reporter na odstrel

Život je nejčastější příčinou smrti...

Román Mít a být začíná Malodotovou smrtí. Po smrtelné autonehodě se ke svému překvapení ocitá na klinice, kde se musí nejprve zbavit závislosti na životě, aby mohl být úplně mrtvý. Pokud se mu to nepodaří, musí projít celou svou existencí znovu, od začátku do konce, s úplně stejným průběhem.

S pestrou skupinou spolupacientů absolvuje skupinové terapie a individuální rozhovory se záhadným vrchním terapeutem, který se ho snaží přimět, aby se zřekl té hnusné závislosti na životě.

Spisovatel Dimitri Verhulst ve své novince vtipně a výmluvně osvětluje naši konečnost: je to dílo, které dosud nemá obdoby ani v autorově tvorbě.

Dimitri Verhulst (*1972) je vlámský spisovatel a básník. Je považován ze jednoho z nejlepších autorů své generace. Česky se představil dílem Úprdelný dny na úprdelný planetě (2011). Podle románu Bohuželnost věcí, kterého se v Nizozemsku prodalo dvě stě tisíc výtisků, byl natočen úspěšný film Smolaři. Česky dále vyšel román Opozdilec (2017) o muži, který předstírá Alzheimerovu chorobu, aby měl konečně pokoj od vlastní manželky. Kvůli tématům svých děl a výrokům v novinách byl autor už dvakrát souzen.

Dimitri Verhulst: Mít a být, přeložila Veronika ter Harmsel Havlíková, doslov napsal Jan M. Heller, vydává Odeon v edici Světová knihovna (Svazek 279), 136 stran

Vydání tohoto díla se těší laskavé podpoře Vlámského literárního fondu (www.flandersliterature.be)

kk mit a byt

Začít sexuálně žít je pro mladého muže v 21. století velká výzva...

Začít sexuálně žít je pro mladého muže velká výzva v každé době. Zvlášť v druhé dekádě 21. století, kdy společnost prožívá jeden otřes za druhým a digitální svět vám deformuje vnímání vztahů natolik, že nejste schopní žádný skutečný navázat.

Mladý student Dan Čimák se sice dobře orientuje v politice, zato v intimní oblasti musí čelit nejen náporu virtuálních rozkoší – ale také vlastnímu pochybnému úsudku. Hned jeho první noc se ženou se z těchto důvodů odehraje za vskutku nezapomenutelných okolností a nic nenasvědčuje tomu, že by se tragikomičnost jeho počínání měla změnit…

Jan Šimek (1996) pochází z Pardubic, kde také vyrostl a absolvoval gymnázium. Po maturitě odešel do Prahy studovat žurnalistiku na FSV UK a zde se začal vážněji zajímat o tvůrčí psaní. Během studií strávil dva roky v zahraničí. Mezi jeho zájmy patří literatura, cizí jazyky, sledování politického a společenského dění, bojové sporty a japonské anime. Promrhaná něha je jeho literární prvotinou. V současnosti žije v Pardubicích a pracuje jako lektor anglického jazyka u Armády České republiky.

Jan Šimek: Promrhaná něha, vydává nakladatelství Ikar, 264 stran

kk promrhana neha

Více informací: www.euromedia.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Za Josefa II. prý bylo dobře

Synove Matky terezieHistorická publikace o synech velkolepé panovnice Marie Terezie zaujme popisem nejen jejich panovnického, ale i soukromého života. Oblíbený panovník Josef II., který měl se svou matkou časté spory, nebyl sám, kdo seděl na habsbur...

Divadlo

Lidé bez vlastností ožijí v podání činoherců z JAMU

lide bez vlastnosti 200Dvě slavná prozaická díla Roberta Musila propojili inscenátoři z Divadelní fakulty JAMU v novém titulu Lidé bez vlastností, jehož premiéru uvede 24. února brněnské Studio Marta. Inscenace je volnou adaptací Musilovy románové p...

Film

Hrdinové Země bez zákona nemají s prohibicí slitování

zeme bez zakona plakatPremiéra americké gangsterky Země bez zákona, odehrávající se ve 30. letech v čase vrcholící prohibice, nemohla do Česka dorazit ve vhodnější dobu. Hlavní protagonisté, bratři Bondurantovi, v ní české publikum pro...