Hlavní obsah

Další zkrat Pánika ve finále. Zadina ho posadil a naštvaně říkal: To se v našem týmu dělat nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A zase ten Pánik. Po prvním finále mohl být slovenský útočník rád, že po nenápadném, leč zbytečném ťuknutí do hlavy třineckého Hrehorčáka vyfasoval od disciplinárky „jen“ pokutu. Mohlo se zdát, že své hříchy „vykoupí“ v druhém pokračování důležitým gólem, jenže ve třetí třetině se znovu proměnil v pardubického zatracence a desperáta. „Jsou tam na něj různé slovní ataky, ale je to play off a k němu to patří. Je to zkušený hráč a měl by si dát pozor,“ řekl po utkání o Richardu Pánikovi kouč Pardubic Marek Zadina.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec, klukovina Pánika a následné třinecké vyrovnání z hole HudáčkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Finále play off: 2. zápas Pardubice - Třinec1/24

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Už v prvním finále dostal dvouminutový trest za vysokou hůl, kvůli kterému nemělo Dynamo v samotném závěru šanci na úspěšnou power play. K tomu navíc připočtěte onen incident pro disciplinárku, kterou nakonec její šéf Viktor Ujčík posoudil jako nesportovní chování strhnutím deseti procent z měsíčního platu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Nesportovní chování Pánika v závěru prvního finále.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Ponaučení? Těžko. I v tom druhém mači totiž Pánik neudržel nervy na uzdě. Ano, dal první pardubický gól, jenže v polovině třetí třetiny za stavu 3:2 pro domácí předvedl další zbytečný faul, když po odpískání trefil hokejkou do tváře hostujícího Šenkeříka.

Bez debat dostal dvě minuty a při přesilovce Oceláři vyrovnali, což mohl být – byť nebyl – klidně zlomový okamžik zápasu, třeba i celé série. Kouč Zadina pak už 33letého útočníka nenasazoval, a když po zápase přišla řeč, jak ho naštvalo, co udělal, odpověděl: „To bych nechal zatím bez komentáře.“

Mluvil jste s ním? „Ne, teď jsme dohráli.“

On nedohrál zápas. „Je to asi špatně, když dělá tohle.“

Pak Zadina přidal onen výrok, že jsou na něj různé ataky, ale on si na to má dát pozor. Už o pár minut dříve v přímém přenosu O2TV Sport přitom o Pánikovi uvedl: „Jsou to věci, které vidí spousta lidí, a to se v našem týmu dělat nebude.“

Je pravda, že Pánik je pro Třinecké terčem průpovídek, různých pokřiků. Snaží se ho rozhodit, možná vyprovokovat. I z hlediště bylo patrné, jak ho často slovně popichuje třeba obránce Kundrátek. „Musíme krotit naše emoce. Pak vznikají fauly, což je velká škoda a odvádí nás to od hry. Necháme se zbytečně vyprovokovat, sami se rozhodíme. Přitom jsme jim toho v těch prvních dvou třetinách moc nedali, byli jsme pořád u nich,“ říkal po utkání pardubický útočník Jan Mandát, aniž by konkrétně Pánika jmenoval.

Když dostal otázku, zda to v kabině Pánik navzdory vítězství schytal, slyšeli jste rázné ne. „Musíme trošku krotit emoce,“ přidal střelec dvou gólů Tomáš Vondráček.

Jenže slovenský forvard nutně potřebuje v sérii zchladit. Teď se totiž finále přesouvá do Třince, kde se na něj z tribun povalí zloba i nadávky. Za Oceláře v této sezoně hrál, pak byl ale v polovině ledna vyměněn za Davida Ciencalu. Když se 1. března do města už v jiném dresu vrátil, dal tu dva góly, které poměrně okázale slavil, což fandy popudilo.

Navíc se smolně přimotal k vážnému zranění domácího beka Jakuba Jeřábka, a tak se zášť místních příznivců nakupila. Sám Jeřábek následně z nemocnice raději vzkazoval: „Chtěl bych všechny poprosit, aby zanechali útoků na jednu osobu. Do našeho sportu emoce patří, Ríša určitě ví, že mohl taky reagovat v určitých situacích jinak. Všichni máme rodiny a blízké, do sportu to nepatří. Moje zranění byla nešťastná náhoda, nikomu nic nevyčítám.“

Takže bude mít Pánik o víkendu v Třinci už emoce pod kontrolou?

A bude vůbec v sestavě?

Reklama