Nedostal pozvánku. Kouč Rulík oznámil útočníkovi Kovářovi, že s ním na MS do Prahy nepočítá

Patřil ke stálicím české reprezentace. Byl kapitánem týmu na olympiádě v Pekingu 2022. Jeden z nejzkušenějších hokejistů však bude na MS v Praze chybět.

i Zdroj fotografie: IIHF
                   

Kouč Radim Rulík sdělil útočníkovi Janu Kovářovi, že s ním pro domácí šampionát nepočítá. „Myslím, že právě mezi centry tady máme největší konkurenci, protože teď jich tady máme sedm. S Honzou jsem osobně mluvil. Neměl úplně takovou sezonu jako v minulém ročníku. Řekl jsem mu proto, že ho nezařadím do nominace,“ vysvětlil Rulík jeho vyhazov pro ČTK.

151 zápasů za Česko

Jak velká je to ztráta? Hvězdný Kovář se představil na sedmi mistrovstvích světa a dvou olympiádách. Za Česko odehrál 151 zápasů s bilancí 38 gólů a 47 asistencí. V současnosti je kapitánem Zugu, s nímž slavil dva tituly ve švýcarské lize. Zlato získal také v české extralize s Plzní či dvakrát s Magnitogorskem v KHL.

Čtyřiatřicetiletý Kovář se v této reprezentační sezoně představil na Švédských hrách. Rulík chtěl vyzkoušet, jestli mu bude sedět agresivnější pojetí, které chce s týmem předvádět. A patrně se mu Kovář tolik neosvědčil. „Během sezony jsme spolu měli několik rozhovorů, komunikovali jsme a byli jsme domluvení, že mu po skončení sezony dám vědět, jak to s ním vypadá. Ví tedy přímo ode mě, že letos to padne na jiné hráče,“ uvedl Rulík, o jehož první nominaci na MS jsme na SportechŽivě také psali.

Kovář: Rulík byl tvrdý

Kovář zná Rulíka už od svých sedmnácti let. Býval jeho koučem v plzeňské juniorce. „Byl na nás tvrdý a pamatují si to všichni kluci, kteří tam byli. Nicméně měl jsem štěstí, že po mně tenkrát šel a chtěl ze mě jako juniora vymačkat maximum. To člověk ocení až později. Byl tvrdý, ale férový,“ prohlásil v minulosti Kovář pro Sport.

Moje nejšťastnější období, říká Voráček o životě bez hokeje. Jak spravuje 2 miliardy, které v NHL vydělal?

Na MS v Praze, které český tým odstartuje 10. května zápasem pro Finsku, se jejich cesty znovu nepotkají. Je to i z důvodu klesající formy rodáka z Písku. Kovář si loni za Zug za 52 zápasů připsal 50 bodů, ovládl týmové bodování a byl šestý v celé lize, tentokrát zůstal na 28 bodech ve 47 startech (9+19). Jsou jeho dny v reprezentaci sečteny?

Vzali byste Jana Kováře do národního týmu? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
56 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články