Hvězda Harryho Pottera truchlí. Davisovi zemřela žena, založila „trpasličí“ charitativní spolek

Ve věku 53 let zemřela Samantha Davisová, zakladatelka trpasličí charitativní organizace Little People UK a manželka hvězdy filmů o Harrym Potterovi, Warwicka Davise. Píše o tom zpravodajský web BBC.

O smrti své manželky Davis informoval ve středu večer v prohlášení pro zpravodajství BBC. „Její smrt zanechala v naší rodině obrovskou díru. Chybí mi její objetí,“ uvedl.

ČTĚTE TAKÉ: Meghan už Kate nikdy nepotřebuje vidět, říká expert. Místo rodině se věnuje propagaci džemů

Svou choť dále popsal jako „nejdůvěrnější přítelkyni a horlivou podporovatelku všeho, co ve své kariéře dělal. „Byla to jedinečná osobnost, vždy viděla život z té lepší stránky. Měla svým způsobem zvrácený smysl pro humor a vždy se smála i mým špatným vtipům,“ dodal.

Se Samanthou se herec setkal v roce 1988 při natáčení snímku Willow a o tři roky později se vzali. Pár měl společně dvě děti – Harrisona a Annabelle. I oni se připojili ke svému otci a vzdali matce hold. „Její láska a štěstí nás nesly celým životem. Maminka byla naše nejlepší kamarádka,“ sdělili.

Davisová byla rovněž herečkou, v roce 1989 se objevila v dětském seriálu Through the Dragon's Eye a později si zahrála po boku manžela i ve slavném snímku o mladém čarodějovi Harrym Potterovi. „S ní po boku jsem si byl jistý, že dosáhnu čehokoli, bylo to jako mít superschopnost,“ dodal herec.

Manželé v roce 2012 založili charitativní organizaci Little People UK, která pomáhala jedincům trpícím achondroplázií a jejich rodinám. Davisová, její manžel i jejich děti patřili též do trpasličí komunity.

Davis již dříve uvedl, že jeho manželka měla zdravotní problémy. V roce 2018 byla převezena do nemocnice se sepsí, napsal deník The Sun. A v posledních letech měla problémy s pohybem.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nesvačilová na gymplu zfalšovala vysvědčení. Herečka popsala šok svých rodičů

Tagy:
smrt Harry Potter Warwick Davis Samantha Davis