Nový VW Passat sedan je na světě! V Evropě ho ale neuvidíme

Přidat na Seznam.cz

Nový Volkswagen Passat se představil již v minulém roce. V Evropě bude k dispozici pouze ve variantě kombi, zatímco čínský trh se může těšit i na sedan. S informací o podobě Passatu sedan přichází server Carscoops.

Devátá generace modelu Volkswagen Passat se pomalu dostává do oběhu. Pro milovníky sedanu na evropském trhu měl s příchodem nové generace Volkswagen špatnou zprávu. Nový Passat už totiž bude nabízet výhradně v praktické variantě kombi. To však neplatí pro čínský trh, jehož zákazníci mají jiné preference.

Na čínském trhu jsou populární sedany a právě proto bude tato karosářská varianta v Číně k dispozici. Přesnou podobu tohoto modelu odhalily fotografie z Čínského ministerstva průmyslu a informačních technologií (MIIT). Vůz postavený na modulární platformě MQB má o 30 mm delší rozvor než evropská verze, na což poukazuje označení Pro. V Číně toto označení Volkswagen používá pro prodloužené modely.

Motorizace

Pro tamní trh budou k dispozici dvě motorizace TSI bez jakékoliv elektrifikace. Motor o objemu 1,5litrů bude mít 160 koní, zatímco 2,0litrový motor bude disponovat 220 koňmi. V tomto ohledu je na tom Evropa lépe. Pro evropský trh je k dispozici sedm pohonných jednotek od dieselu až po hybrid.

Zdroj: Carscoops