Moje šťastná hvězda

Potměšilův boj o život pokračuje: Po propuštění z IKEMu se musel vrátit do nemocnice.

Jan Potměšil (58), který se po delší době ozval v hubenější podobě, je aktuálně v rekonvalescenci. Zmínil, že čeká na vyšetření na konci dubna a cítí se dobře, přesto se zatím nezapojil do žádných větších aktivit.

„Zradilo mě srdce, s nímž se léčím dlouhodobě. Bylo to opravdu vážné, byl jsem tam skoro tři týdny, ale odborníci v IKEMu mi velmi pomohli. Nakonec zabrala medikace a žádný invazivní zákrok nebyl potřeba," prozradil Potměšil.

„Po propuštění z IKEMu jsem vzápětí dostal žlučníkovou koliku, takže jsem znovu skončil v nemocnici, kde jsem strávil Vánoce. Propustili mě s dlouhým seznamem, co všechno nesmím jíst. Takže jako recept na hubnutí to moc nedoporučuji," se smíchem dodal oblíbený herec.

Princezna Jasněnka a její létající švec v podání Honzy Potměšila.

Jan Potměšil (58) zažil osudovou zkoušku, která mu zásadně změnila život. V roce 1989, když byl na vrcholu své herecké kariéry, postihla ho tragická nehoda, v důsledku které je od té doby odkázán na invalidní vozík.

„Byl to malý velký zázrak, že jsem vůbec přežil. Strávil jsem dlouhé měsíce v nemocnicích a po celou tu dobu jsem si ponechal diář, v němž byly zapsány zkoušky a představení naplánované na další dva roky,“ vzpomíná Potměšil.

Seriál Dlouhá míle vznikl krátce před jeho autonehodou.

Tento diář se stal symbolem jeho odhodlání a pomohl mu překonat nejtěžší období svého života. Díky pevné vůli a lásku k herectví se mu postupně podařilo vrátit se k profesionální práci a znovu objevit radost a naplnění v umění, které ho tolik baví.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden