Hlavní obsah

Ujfaluši je naše legenda! Bývalého reprezentačního stopera ve Florencii zbožňují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ujfaluši? Toho samozřejmě dobře znám. Chodíval jsem na něj, kdy za nás hrál, dělal i kapitána. Je to naše legenda,“ vysypal ze sebe 55letý Giovanni, prodavač ve fanshopu Fiorentiny, když došla řeč na bývalého stopera české reprezentace Tomáše Ujfalušiho. Že nemluvil do větru, dokládá zarámovaný Ujfalušiho dres s číslem 21. Opatřený podpisem a věnováním. Právě italská Fiorentina změří síly v odvetném zápase čtvrtfinále Konferenční ligy s Plzní.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Ujfaluši v dresu italské Fiorentiny

Článek

Florencie (od zpravodaje Sport.cz) - Ujfaluši působil ve Fiorentině v letech 2004-2008, v italském klubu zanechal velkou stopu. Při oslavách devadesáti let existence klubu ho dokonce fanoušci zvolili do nejlepší jedenáctky v historii Fiorentiny. Výtečně si ale vedli i jeho předchůdci - obránci Luboš Kubík s Tomášem Řepkou.

„Když za nás Ujfaluši hrál, zašel občas i sem za námi do fanshopu. Byl hrozně fajn,“ podotkl Giovanni. Ujfaluši je na zdi ve vybrané společnosti klubových ikon v čele s Adrianem Mutuem, jeho bývalým spoluhráčem.

Foto: Robert Neumann, Sport.cz

Dres Tomáše Ujfalušiho ve společnosti ikon Fiorentiny v klubovém fanshopu.

Jen přes ulici od fanshopu se vypínají tribuny letitého stánku Artemia Franchiho, kde Ujfaluši se svými tehdejšími parťáky odehrál spousty velkých zápasů. Stadion pro 43 tisíc diváků (podle odhadů přijde třetina) bude svědkem velkého utkání i ve čtvrtek večer. Ujfaluši bude v hledišti. Přinese štěstí Fiorentině, nebo Plzni?

Reklama