Minulý rok oslavili Martin Chobot a Ewa Farna desetileté výročí. Po čtyřech letech chození se vzali. V letech 2019 a 2022 se jim narodili syn Artur a dcera Ella.

Tatínek na plný úvazek

Vzhledem k tomu, že jsou Chobot i Farna hudebníci, nabízí se otázka, zda lásku k hudbě nepodědily i jejich děti. „Našemu synovi jsou čtyři a já zrovna říkal manželce, že jsem ve čtyřech začal hrát na housle a u něj si nedovedu představit, že by vzal housle do ruky, protože spíš, než by na něco hrál, tak něco bourá. Takže si myslím, že to moji rodiče museli mít docela divoké, jestli jsem hrál na housle tak, jak on si hraje s hračkami,“ prozradil v podcastu Známí známých na CNN Prima News. Zároveň dodal, že Artur je spíš technický typ. Zatím to tedy vypadá, že ve stopách rodičů nepůjde.

Martin a Ewa spolu dokonce pracovali. Sympatický hudebník působil v kapele své manželky. Kytarista opustil kapelu Ewy kvůli tomu, že se jejich hudební cesty začaly rozcházet. S Ewou se ovšem ukázal na pódiu při jejich dvou vyprodaných koncertech v O2 areně. V roce 2022 vydal sólovou desku s názvem Pootevřené dveře.

„Život se mi změnil v tom, že si nepřipadám jako profesionální muzikant. Dělám svoji muziku, ale ne tak, že bych se tím mohl živit. To mě mrzí. Ale jinak jsem o hodně víc s dětmi,“ přiblížil, jak vypadá jeho život po odchodu z kapely.

„Dřív jsme na koncerty jezdili i s Ewinou mámou, která nám hlídala, ale to dlouhodobě nešlo, aby byla na každém koncertě. Teď když má Ewa koncert, tak já jsem doma s dětmi,“ dodal.

I tak na hudbu úplně nezanevřel. Má v plánu vydat druhou desku. „Když byl Artur malý, tak mi dovoloval hrát na kytaru. Ale potom vyrostl, a k tomu přišla dcera, a už mi vůbec nedovolují brát ji do ruky. Když to udělám, tak mi do ní začnou mlátit a rozlaďovat ji,“ přiznává pětatřicetiletý muzikant.

Bolest na celý život

V roli rodiče se našel. On sám bohužel o maminku přišel jako velmi mladý. „Moje máma spáchala sebevraždu, když mi bylo čtrnáct. A v momentě, když se mi narodilo první dítě, tak jsem si říkal: ‚Jak jsi mi to mohla udělat, když jsi ke mně cítila to, co já k němu?‘ Myslel jsem, že to mám uzavřené, ale tím narozením dětí se to ve mně znovu otevřelo. Vyrovnal jsem se s tím písničkami. V tuto chvíli si s tím připadám srovnaný,“ dodává s tím, že tyto své pocity řeší s odborníkem.

„Na terapie chodím už devět let. Chodil jsem i jako dítě. Brala mě tam máma, dosud nevím proč. Jako dítě jsem měl hrozný vztek a říkal té terapeutce, že ji nenávidím. Vysvětlení bylo, že jsme se přestěhovali, měl jsem dlouhodobě zvýšené teploty, tak mě vzala na terapii,“ popisuje muzikant.

Přes nepříjemnou zkušenost z dětství ale na psychology nezanevřel. „Teď mi to pomáhá se udržovat. Nechodím do posilovny, chodím na terapii,“ dodává Martin Chobot.

O smutné události napsal dokonce i píseň. „K napsání písničky To všechno z lásky mě inspiroval stejnojmenný dokument České televize o domácím násilí, ve kterém figurovala moje máma,“ vysvětlil pro iDNES.

„Dokument vyšel v roce 2003, ale teprve nedávno jsem se na něj podíval. Ve slokách jsem částečně citoval, co v dokumentu od žen zaznělo, a refrén pak ukazuje pohled dítěte, které hádky vidělo nebo slyšelo ze svého pokoje a nemohlo s tím nic dělat,“ přiblížil, jak píseň vznikala.

"Natočila ten dokument a dva měsíce nato si vzala život. Bylo to dva roky po rozvodu s tátou. Prý měla deprese, se kterými si už nedokázala poradit," dodal.

Související články