(DOKUMENT) Vyjádření odborářů k poruchám přístrojů Tempus ve vozidlech záchranné služby

Místopředseda odborové organizace ZZS Kraje Vysočina vydal Miroslav Vácha vydal tiskové vyjádření odborové organizace k potížím přístrojů Tempus ve vozidlech záchranné služby.

Vyjádření záchranáře Váchy (bez redakčních úprav, nekráceno):

Jako zástupce zaměstnanců v roli místo předsedy základní odborové organizace mohu potvrdit, že záchranáři ve výjezdových posádkách, se setkávají s určitými potížemi připoužívání monitorů Tempus.

Poruchy přístrojů jsou různého charakteru a nejsou způsobeny obsluhou zdravotnického personálu. Lékaři i záchranáři přistupují k práci s pacienty s plnou odpovědností a přístroje používají již řadu let. K pochybení obsluhy přístroje přirozeně může v některých případech docházet, ale nelze se bavit o systémové neznalosti.

I jako záchranář mohu potvrdit, že jsme s funkcemi přístrojů Tempus plně seznámeni a přístroje jsou pro nás nezbytnou součástí při poskytování zdravotní péče pro pacienty. Pro nás je správná funkčnost monitorů zásadní, protože v terénu jsme značně diagnosticky omezeni a musíme se rozhodovat ve správném terapeutickém postupu, za který také neseme zodpovědnost.
Nespokojenost řady zaměstnanců při práci s monitory Tempus může být u zaměstnanců rozdílná i na základě osobních zkušeností, které za dobu svého používání osobně zažili.
Veškeré poruchy, které zaměstnanci zaznamenají jsou povinni hlásit ve vnitřním systému ZZS KV, ke kterému má každý zaměstnanec přístup. Nahlášené události déle posuzují odborní technici.
K počtům poruch se nemohu objektivně vyjadřovat, to je otázkou na vedení organizace ZZS KV případně servisní firmy. Nicméně výskyt poruch přístrojů Tempus se zdá být za poslední roky celkem konstantní a může se lišit podle různých výjezdových oblastí. S vyjádření mluvčí Kraje Vysočina Jitky Svatošové o počtu poruch, ale osobně nesouhlasím. Nicméně neznám parametry, podle kterého se výsledek poruchy vyhodnocuje a finálně eviduje.


Miroslav Vácha, DiS.
záchranář a místopředseda ZO OSZSP ČR ZZS KV

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů