Policie dopadla zloděje z domu střelce z filozofické fakulty. Místo si vybral náhodně

Středočeská policie dopadla jednapadesátiletého muže, který se na přelomu roku vloupal do domu střelce z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Hostouni na Kladensku. Dům si vybral náhodně. České televizi to sdělila mluvčí Michaela Richterová. Muž se vloupal i do dalšího rodinného domu, co konkrétně ale odcizil, mluvčí kvůli probíhajícímu vyšetřování uvést nemohla. V případě odsouzení muži hrozí až pět let vězení.

„Doslova mravenčí prací na základě ohledání místa, získaných důkazů a celkového prověřování se kriminalistům podařilo vytipovat podezřelou osobu. Na základě toho vydal státní zástupce předběžný souhlas se zadržením,“ uvedla mluvčí Richterová.

Jednapadesátiletý muž byl zadržen při silniční kontrole. „Je obviněn z porušování domovní svobody a krádeže, za což v případě odsouzení hrozí jeden rok až pět let vězení,“ popsala mluvčí. Dotyčný se kriminalistům doznal s tím, že si domy, včetně domu střelce z FF UK, vybral zcela náhodně.

„V domech se nesvítilo, tak obviněný usoudil, že se uvnitř nikdo nenachází,“ řekla mluvčí. „Probíhá vyšetřování, proto nebudeme konkretizovat, co bylo odcizeno,“ dodala pro ČT.

Střelec na filozofické fakultě 21. prosince připravil o život celkem 14 lidí, potom se sám zabil. V ten samý den policie v domě, kde útočník bydlel, našla jeho mrtvého otce. Hromadnou střelbu i smrt střelcova otce policie stále šetří. Střelce policie spojila také s dvojnásobnou vraždou v Klánovickém lese.