18. dubna 2024 • 12:00

V čem selhali lídři Sparty? Duda se rozohnil nad Irvingem: Ku... To nejde!

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
9
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Historický převrat třineckých hokejistů nepřestává mučit mysl sparťanského národa. Příznivci rudých barev zůstávají dál plni nechuti a zklamání ze ztracené semifinálové série, zdánlivě vyhrané při náskoku 3:0. Samo sebou, že špatní jsou z vyřazení i sami hráči, trenéři, vedení, komplet klub. Nový díl podcastu Zimák se podíval pod pokličku a velmi zevrubně probral rozdíly mezi vítěznou třineckou mentalitou a zakletou Spartou, která čeká na titul od roku 2007 a bude to muset vydržet minimálně 18 let.



Ačkoli pražský výběr měl několikrát nalito na postupovou smeč, od finále ho dělily centimetry a desetiny sekundy, není náhoda, že ekonomicky výborně zajištěný klub neustále zakopává na posledních či předposledních překážkách.

Zimák s hosty Radkem Dudou a Zbyňkem Irglem otevřeně řeší, kteří sparťané nesplnili svou roli tahouna nebo v čem přesně je problém týmové defenzivy. „Bohužel, lídři Sparty to poněkolikáté nezvládli, ačkoli jde o výborné hokejisty. Ať jde o Řepíka nebo Sobotku. Chlapíkovi nejde nic vytknout. Ten splnil roli na jedničku s hvězdičkou, pokud bylo potřeba, tak se i pral. Tady Sparta musí obrovsky zapracovat a dotáhnout lídry, kteří to zvládnou, když půjde do tuhého,“ soudí Zbyněk Irgl. „Potřebují zapracovat i na čtvrté lajně. Nepříjemné hráče, co budou provokovat, dohrávat, dobře bruslit. Aby uměli rozhodit první třineckou nebo pardubickou formaci, vyvedli je z komfortní zóny.“

Podle Radka Dudy se Spartě nepovedly loňské nákupy. Ani ty v sezoně. „Ani Tomáš (Divíšek) mi to nevymluví. Sparta nemá skauting systém. Přitom ho musí mít nejlepší v Čechách a mít i své lidi ve světě. Sparta by měla získávat nejlepší cizince, kteří na marketu jsou. Praha je nádherná, lidí chodí na hokej, hráče dokážou zaplatit, má to značku… V zámoří ti hráči jsou, proč by měli chodit do Německa, když můžou jit sem?“ ptá se Duda.

Padají i odpovědi na otázku, zda by vedení mělo sahat do realizačního štábu Pavla Grosse. Hosté se zamýšlí i nad tím, proč ve Spartě v minulosti neuspěl útočník Petr Vrána, jenž po odchodu k Ocelářům výrazným způsobem pomohl nastavit vítěznou morálku týmu a stal se nezpochybnitelným vůdcem smečky.

Řeč se stáčí i k vedení klubu. „Co se týká managementu, Sparta v tomto směru obrovsky pokročila. Za paní Snopkové se staly určité věci mezi ní a kabinou a je dobře že odbourali tento rušivý element. Že se toho zbavili,“ míní Irgl.

Během návratu ke střípkům exkluzivní série Sparty s Třincem se Radek Duda vrací i k naprosto zásadnímu momentu, kdy v sedmém duelu Marko Daňo nenápadně sundal za brankou helmu obránci Aronu Irvingovi, ten zůstal v pokleku, přestal hrát, Oceláři se dostali do výrazného přečíslení a v poslední 60. minutě srovnali na 2:2. „Podívejte se na toho Irvinga, jak tam zůstal ležet? Ku… Jestli tam chci zůstat ležet, musí mě odvézt na ARO. To nejde! Měl jen sundanou helmu. To nejde prostě! I kdybych měl mít hlavu v podpaží… Tohle stálo Spartu finále!“ zlobí se Duda.

Zimák probírá téma i z druhé stránky. Z té třinecké. Padají argumenty, proč zrovna ve Slezsku vyrostl nesmrtelný tým. Nejde totiž zdaleka jen o herní či hokejové záležitosti.

Kompletní vydání Zimáku naladíte na www.zimakpodcast.cz

Celý Zimák: Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
9


Články odjinud