Zavřít reklamu

Jak opravit disk na Macu při základních problémech? V dnešním článku vám přinášíme návod, jak na Macu opravit disk za pomoci Diskové utility. Podotýkáme, že toto řešení bude fungovat jen pro určitý okruh spíše jednodušších potíží s vaším Macem. Pokud řešení, které prezentujeme v tomto článku, váš problém nevyřešilo, vyzkoušejte některý z našich dalších návodů, případně se obraťte na podporu společnosti Apple.

Pociťujete zpomalení, zamrzání aplikací, náhodné restarty nebo vypínání vašeho Macu? Tyto nepříjemné problémy může způsobovat poškozený souborový systém disku. Naštěstí macOS nabízí jednoduchý nástroj pro opravu disku, který vám pomůže obnovit plynulý chod vašeho počítače.

Jak opravit disk na Macu při základních problémech

Pokud chcete opravit disk na Macu při základních problémech, postupujte podle následujícího návodu.

Otevřete Diskovou utilitu.

Na Macu klikněte na ikonu Finder > Aplikace > Disková utilita.

Vyberte disk, který chcete opravit.

Klikněte na tlačítko Záchrana v horním panelu. V zobrazeném dialogovém okně potvrďte spuštění opravy kliknutím na Spustit.

Disková utilita provede analýzu a opravu disku. Tento proces může v závislosti na velikosti disku trvat několik minut až hodin.

Po dokončení opravy se zobrazí zpráva o výsledku. Klikněte na Hotovo a restartujte váš Mac.

Pomocí Diskové utility můžete opravit i externí disky, které připojíte k Macu. Před opravou disku je vždy důležité zálohovat si důležitá data pro případ neočekávaných komplikací. Oprava disku je jednoduchý a efektivní způsob, jak vyřešit problémy se zpomalováním, zamrzáním a pády aplikací na Macu. Díky tomuto nástroji v macOS můžete obnovit plynulý chod vašeho počítače a zbavit se frustrujících potíží.

.