Češi začali dávat boty do myčky na nádobí. Zachránilo to už nejednu domácnost

Pokud máte doma myčku na nádobí, neváhejte ji používat a mýt v ní všechno, co je možné. A nemusí to být jen nádobí. Šetřete svůj čas a svěřte myčce i předměty, které by vás možná na první dobrou nenapadly. Ona totiž zvládne mnohem víc, než jen hrnce a příbory.

Tenisky, gumáky, žabky

Například vypere vaše boty, tedy ty nekožené. Hlavně u tenisek možná oceníte, že už je nemusíte drhnout kartáčem v umyvadle. A pokud máte děti, nejspíš tuto činnost vykonáváte poměrně často. Do myčky klidně můžete dát i crocsy, žabky nebo gumáky.

Položte je do horního koše a otevřenou stranou je připevněte na stojan tak, aby podrážka směřovala nahoru. Trysky tak dostanou šanci stříkat vodu přímo do boty. Nastavte program s nízkou teplotou. Důležité ale je, abyste vypnuli na vašem spotřebiči funkci sušení nebo program ukončili ještě před jeho začátkem. Horký vzduch by totiž roztavil lepidlo na vaší obuvi. Potom už se můžete jen radovat z čistých bot. Uschnout je dejte někam na vzduch a na sluníčko.

Myčka není jen na nádobí

A co dalšího můžete svěřit myčce? Je toho hodně. Gumové hračky vašich dětí i mazlíčků. Štětce na make-up, které jsou po používání plné bakterií a zbytků olejů. Čisté štětce pomohou udržovat vaši pokožku zdravou a bez akné. Kartáče a hřebeny na vlasy, pokud nejsou dřevěné nebo slepované. Také nástroje na manikúru a pedikúru.

Zahradní náčiní, které nemá dřevěné rukojeti, i květináče. Kuchyňské houbičky a kartáče, silikonové chňapky. Police a koše z ledničky, vázy a dekorativní keramické kousky. Malé odpadkové koše a všechny organizéry z pracovního stolu.

Koupelnové doplňky, jako je miska na mýdlo nebo držák na zubní kartáčky. Gumové rohože do vany, pokud je používáte, byste měli prát v myčce alespoň jednou týdně. Také sportovní vybavení, jako jsou různé chrániče, míčky nebo golfové hole. Hotovým semeništěm bakterií jsou i vaše klíče. I ty můžete vydesinfikovat v myčce, pokud tedy neobsahují žádnou elektroniku. A nezapomeňte na obojky a vodítka vašich zvířecích kamarádů.

Jak se perou boty v myčce vám ukáže i tohle krátké video:

Zdroj: youtube

Foto: Shutterstock

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments