Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Pánik už si nezahraje, myslí si mistr světa. Před třineckými vlčáky smeká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva zkraty ve dvou zápasech, pardubický útočník Richard Pánik z rozhodnutí kouče Marka Zadiny nedohrál druhý finálový duel proti Třinci. A mistr světa z roku 1985 Pavel Richter očekává, že slovenský forvard už příště zůstane mimo sestavu. „Já si myslím, že už asi hrát nebude. Tyhle zákroky ovlivňují zápasy,“ líčil bývalý hokejista a trenér v pořadu Příklep na Sport.cz. Dále rozebíral další faktory finálové série, zázračný třinecký obrat proti Spartě a vzpomínal i na svou hráčskou nebo krátkou trenérskou kariéru.

Příklep s bývalým hokejistou a trenérem Pavlem RichtremVideo: Sport.cz

 
Článek

Pánik oslabil Dynamo už v závěru prvního duelu, kdy za faul vysokou holí putoval na trestnou lavici a pak si ještě neodpustil nesportovní najetí do ležícího Hrehorčáka, za což vyfasoval pokutu. Ve druhém utkání pak po jeho dalším zásahu vysokou holí, navíc v přerušené hře, Oceláři srovnali na 3:3.

Už bez Pánika pak Pardubice zvládly poslední minuty a zvítězily 6:3. Podle Richtera si zkušený 33letý forvard v sobotním zápase ve Slezsku nezahraje. „Trenérovi dojde trpělivost a takového hráče, pokud se teda někdo nezraní, prostě nechá sedět. Chladná hlava, sedni a koukej. A když pak dostane další příležitost, už to neudělá,“ mínila 69letá sparťanská legenda.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice–Třinec, klukovina Pánika a následné třinecké vyrovnání z hole HudáčkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Po konci úspěšné hráčské kariéry krátce trénoval, rok Slavii a poté i Spartu, a přiznal, že k podobnému řešení sám několikrát sáhl. „Samozřejmě. Když ti někdo za zápas udělá dva tři hloupé fauly, prostě nemůže dohrát. To udělá každý trenér, úplně bez problémů,“ líčil bývalý útočník a kouč.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Nesportovní chování Pánika v závěru prvního finále bylo potrestáno pokutouVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Dynamo sice srovnalo stav finálové série na 1:1, Richter však oceňoval zejména výkony Ocelářů, kteří za sebou mají dvě sedmizápasové série. „Rozdíl v odehraných zápasech je úplně neuvěřitelný, jenom před Třincem smekám. Je neskutečné, co ukazovali se Spartou a i teď s Pardubicemi. Když série půjde na šest nebo sedm zápasů, jsem zvědavý, jestli jim nedojde síla a hlavně obětavost,“ nadhodil televizní expert.

Chválil i přínos trenéra Zdeňka Motáka, ale uvědomoval si, že vítěznou mašinu nastartoval v organizaci už Václav Varaďa. „Třinečtí jsou jako hladoví vlčáci, což nastolil už Venca. Stejné jádro týmu působí doteď. Precizní obrana, obětavost, vylehávají střely,“ oceňoval Richter.

Speciálně pak vypíchl přínos klíčového útočníka Daniela Voženílka. „Je to hráč, který otočil semifinále se Spartou. Buldočí vervou, kecy na sparťany, šel si za tím. A Sparta na to nalítla,“ mínil pražský rodák.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Oceláři Třinec 6:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

„V každém mužstvu, které vyhraje titul, se play off vydaří jednomu nebo dvěma hráčům. Ti jsou na vahách a sérii zlomí. Voženílek zlomil Spartu a jsem zvědavý, jestli se mu to podaří i proti Pardubicím,“ poznamenal Richter.

V pořadu Příklep na Sport.cz rozebíral i další krach „své“ Sparty, jejíž čekání na titul se protáhne minimálně na 18 let, vzpomínal na své hráčské roky ve slavném pražském klubu i v československé reprezentaci, s níž triumfoval na domácím mistrovství světa 1985, a vysvětloval rovněž, proč jeho trenérská kariéra měla tak krátké trvání.

Hokejové sestřihy, analýzy, zajímaví hosté ve studiu Sport.cz.

Pusťte si Příklep třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama