Hlavní obsah
Aktuální dění

Policisté ohlásili, kde budou měřit rychlost. Do pasti se chytí jen ignorant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Letošní celorepublikové měření rychlosti se blíží. Seznam míst přitom není žádným tajemstvím.

Letošní celorepublikové měření rychlosti se blíží. Seznam míst přitom není žádným tajemstvím.

Článek

A je to tu zase. Celorepublikové měření rychlosti. Nese název Speed Marathon a koná se pravidelně rok co rok. V loňském roce vyslala policie do terénu 701 policistů, kteří se zaměřili na 995 míst, mezi nimiž se přesouvali. Nutno říci, že tahle místa byla v loňském roce dopředu známa. Letos to nebude jinak, i v roce 2024 víme, na jaké lokality se policie v rámci akce Speed Marathon v pátek 19.4. zaměří.

Úspěšnost akce?

Mnozí pochopitelně pochybují, zda má akce jako Speed Marathon nějaký smysl. Zda by nebylo efektivnější měřit v průběhu celého roku, namátkově, bez toho, aby místa byla ohlašována. Takto řidiči vědí nejenom den, ale i přesná místa, kde mohou policejní hlídku čekat. Je logické, že se daným místům vyhnou, nebo pochopitelně dají nohu z plynu.

I když je Speed Marathon předem ohlašován, úspěšnost daná akce přece jenom má. V loňském roce bylo zkontrolováno 5226 vozidel a zjištěno 2774 přestupků. 2146 případů bylo porušení rychlostních limitů. Mezi další prohřešky patřila jízda pod vlivem alkoholu nebo drog, držení mobilního telefonu, nebo nepoužití pásů.

Čísla to jsou vcelku zajímavá. I přes to, že policie vše ohlásí, se najdou tací, kteří jsou skutečnými ignoranty. Zároveň ale vyvstává otázka, kolik lidí si kvůli této akci dalo pozor, ale jinak přestupky páchá úplně stejně.

Zas a znova

Kdo nechce, aby kvůli své nepozornosti spadl do spárů policie, měl by si dát v pátek velký pozor. Ideálně, když nebude vyjíždět na silnice. Když už musí, měl by zjistit, zda místy jeho průjezdu nebude zrovna monitorovat policie. Ta daný seznam míst zveřejnila na svém webu. A to hezky přehledně podle jednotlivých krajů.

Nejenom, že policie přesně uvedla, v jakých krajích se bude měřit. Uvedla i to, v jakých lokalitách a na jaké silnici. A ani tím to nekončí, dokonce ve svém přehledu uvádí i konkrétní časy, kdy se v dané lokalitě bude pohybovat. Vzhledem k tomu, že ke stejným informacím se řidiči dostali v loňském roce a přesto jich padlo policii do spárů 2774, dá se očekávat, že i letos se najdou totální ignoranti, kteří pokutě půjdou vyloženě naproti.

Anketa

Budete v pátek na silnicích obezřetní?
Ano, budu
68,9 %
Ne, nebudu
20 %
Pokusím se
11,1 %
Celkem hlasovalo 45 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz