Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE: Pátráme po totožnosti útočníka

KLADENSKO – Muž bezdůvodně napadl několik mladých žen. Hledáme další poškozené a případné svědky. 

AKTUALIZACE:

Agresora, který napadl mladé ženy v půlce dubna ve třech ulicích Kladna, již máme ve své moci. Podařilo se jej ztotožnit díky poznatkům občanů, za což jim velice děkujeme! V současné době s podezřelým probíhají potřebné procesní úkony.

Děkujeme všem za informace a spolupráci.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí 
P ČR Středočeského kraje
22. dubna 2024

______________________________________________________________________________________________________________

Kladenští policisté se v současné době zabývají několika případy napadení mladých žen, na které bezdůvodně zaútočil neznámý muž. Po jeho totožnosti policisté pátrají, a navíc hledají svědky a další poškozené ženy.

K napadení tří žen došlo okolo půlnoci ze soboty 13. na neděli 14. dubna v ulicích Cyrila Boudy a Kleinerova v Kladně. Čtvrtá žena byla pak napadena v neděli před půl sedmou ráno v Holandské ulici.

Tři ženy dospělého věku a jedna mladistvá uvedly stejný či dost podobný způsob útoku. Agresor nejprve každou ženu oslovil a poté je bezdůvodně napadl tak, že je tahal za vlasy a údery směřoval do oblasti hlavy a obličeje.

Kromě způsobu napadení poškozené uvedly i shodný popis útočníka, kdy se mělo jednat o muže snědé pleti, ve věku asi 30 let, s tmavými vlasy a vousy. Měl být štíhlé postavy, oblečen do světle modrých džínů a černé bundy či mikiny. Měl mluvit česky bez cizího přízvuku a působil jako pod vlivem návykových látek. Jedna z poškozených uvedla, že měl nápadně dopadat na pravou nohu.

V souvislosti s těmito případy se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění muže, který je na videozáznamu. Pokud ho kdokoliv z vás poznává nebo má k jeho osobě jakékoliv poznatky, kontaktujte nás na telefonních číslech 974 873 500/700. Využít můžete také linku 158. Současně vyzýváme případné další poškozené ženy, které byly napadeny, aby se nám rovněž ozvaly na výše uvedená telefonní čísla. 

V současné době policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což pachateli v případě jeho dopadení, obvinění a pravomocného odsouzení hrozí trest odnětím svobody až na dvě léta.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí 
P ČR Středočeského kraje
19. dubna 2024

vytisknout  e-mailem