Veronika Kánská alias Blažena Škopková brzy oslaví šedesátku. Pohledná blondýnka ale jako by znala recept na věčnou krásu, protože od doby, kdy se v televizi objevila jako mladá vesnická holka, se toho moc nezměnilo. Přibylo zajisté pár vrásek, ale jinak je Kánská i daleko po padesátce stále šik. 

A je to právě ona, které Blaženu už zřejmě nikdo neodpáře. A to ani po více jak čtyřiceti letech od natočení prvního dílu. Nabízí se tedy otázka, jestli jí i po takové době už přeci jenom trochu neštve, když na ni někdo na ulici pokřikuje: „Blaženo!” 

„Blaženy se nezbavím, to je nálepka, kterou mě označují všichni, až mě to štve. Každému říkám: Já se jmenuji Veronika! Jenže lidi si mě spojují s filmy a nikdo mi to neodpáře,“ uvedla herečka pro deník Blesk s tím, že si navíc lidé myslím, že za reprízování v televizi dodnes inkasuje honoráře. 

Dcera plní stránky novin kvůli svému vztahu s miliardářem

„Není to pravda! A také si všichni myslí, že dítě v posledním díle je moje dcera, a to také není pravda. Ta se narodila až tři roky po natáčení,“ upřesňuje Kánská nesrovnalosti ohledně narození své dcery Anny-Marie. Ta plnila stránky novin hlavně kvůli svému vztahu s miliardářem Richardem Chladem, který je o třicet let starší, tedy vrstevník její matky. Sama Kánská ale proti vztahu nic nenamítala.  

„Anička je dospělá a chytrá. Je to inženýrka. Tak asi ví, co dělá. Asi jí to takto vyhovuje. Vždycky měla a chtěla starší partnery, protože se stejně starými kluky si nerozumí a nemá si s nimi co říct. Konečně našla partnera, se kterým je spokojená,“ řekla někdejší herečka a současná knihovnice v pořadu Limuzína s Mírou Hejdou na ÓČKU.  

Richard Chlad a Anna-Marie Kánská se vzali loni v létě na Maledivách. Společného potomka neplánují. „Nejlepší antikoncepcí je, když jedeme na nějakou delší cestu a vidíme na vlastní oči to, co už léta říkám. Že dnes rodiče moc neumí své děti vychovávat,“ uvedl Chlad pro web idnes.cz

Jak šel čas s hlavními hrdiny se podívejte zde:

Zdroj: Youtube

Druhým, kdo už nesmazatelně bude spojen s Troškovou trilogií, je Bronislav Černý neboli Venca Konopník. V devadesátkách se o něm zdálo zajisté nejedné slečně i dámě, ale narozdíl od Kánské se od dob natáčení dost změnil. Dneska byste ho na ulici asi jen stěží poznali. 

Někdejší sexsymbol se stal kamioňákem

Černý se k roli Venci přitom dostal náhodu, původně se šel přihlásit jen jako komparz, aby si mohl koupit pivo. Troškovi se ale zalíbil natolik, že ho obsadil rovnou do hlavní role a příležitost dostal i v následujících dvou dílech, ačkoliv byl neherec. 

Po filmových komediích od Trošky se objevil ještě v několika dalších snímcích jako jsou Holka na krátkou trať, Zelená léta nebo Tísňové volání. V hereckém odvětví však neviděl příliš perspektivní budoucnost, a tak se vrhnul na jinou kariéru. Začal brázdit silnice a dálnice jako řidič kamionu. 

S herci, kteří se proslavili jednou rolí a pak se už nikde (moc) neobjevovali, často vyvstává otázka, zda by si zahráli něco dnes, s velkým letitým odstupem a vlastně i úvahou, zda by jim to hraní ještě i po tolika letech šlo, jestli ho zkrátka nezapomněli? 

„Kdyby nějaká nabídka přišla, asi bych se nebránil. Už by to bylo jiné,“ přiznal před několika roky Černý v rozhovoru pro Strakonický deník

Zdroje: blesk.cz, idnes.cz, blesk.cz