Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Shelby Super Snake je tady! Přiostřený Ford Mustang nabídne 830 koní i s manuálem

Daniel Fuglevič
Diskuze (0)

Zvučné jméno obdržel i nový Mustang, a to hned v několika specifikacích od typu karoserie, výkonu motoru po zvolení převodovky.

Shelby American se po řadě upoutávek již oficiálně pochlubilo svým prvním projektem na základě sedmé generace Fordu Mustang (S650). Americký úpravce pokračuje s označením Super Snake, které v této nejnovější iteraci nabízí opravdu slušnou rozmanitost, pokaždé však s pořádným přiostřením výchozí techniky.

Video se připravuje ...

První volbou může být karoserie, verzi Super Snake totiž Shelby nabízí v rámci kupé i kabrioletu. V obou případech je standardem podstatně vyladěná aerodynamika. Na přídi s upraveným nárazníkem najdete dodatečný splitter, přední rozšířené blatníky s bočními výdechy jsou z karbonu, nová kapota s větším odvětráváním je z hliníku, zatímco uhlíková vlákna byla materiálem i pro zadní difuzor a velký spoiler (kabriolet nicméně využívá pouze vytvarované víko kufru s integrovaným „ducktail“ spoilerem).

Úroveň výkonu je také volbou. Základem je totiž vyladění původního atmosférického Coyote V8 o objemu pěti litrů na 480 koní (353 kW). O dost výše je poté vrchol, který nabízí 830 koní (610 kW) s pomocí kompresoru Whipple, většího chladiče nebo zakázkového výfukového systému od firmy Borla. Nakonec je rozhodnutím i převodovka, obě výkonnostní specifikace Super Snake jsou totiž dostupné s manuální skříní (se zkrácenými drahami řazení) nebo s desetistupňovým automatem.

Shelby se rovněž pustilo do podvozku a přichází s vlastním nastavením „pro ostřejší reakce“, čemuž napomáhá i snížení neodpružené hmotnosti s novými 20palcovými kovanými koly z hořčíku. Přesné hodnoty hmotnosti novinky ale úpravce zatím nezveřejnil. Dostatečnou brzdnou sílu pak zajistí nová soustava Brembo s většími kotouči.

Americká společnost plánuje vyrobit 250 exemplářů verze Super Snake pro domácí trh, skrze partnery chce nicméně hrstku vozů nabídnout i na mezinárodních trzích. Cenovky prozatím neznáme. Některé nové díly z ostrého Mustangu bude Shelby nabízet zákazníkům i samostatně.

Daniel Fuglevič
Diskuze (0)

Doporučujeme