Po sezoně hrůzy v NHL vyhlíží kanonýr Kubalík účast na mistrovství světa. Pro fanoušky má úžasnou novinku

Letošní sezonu v NHL bude chtít Dominik Kubalík vymazat z paměti. Český útočník vstřelil jen 11 branek a jeho Ottawa patřila k outsiderům celé ligy. Teď má ale dva důvody k radosti.

i Zdroj fotografie: IIHF
                   

Dominik Kubalík začal svoje působení v zámoří jako uragán. V dresu Chicaga nasázel v ročníku 2019/20 fantastických 30 branek. A stačilo mu k tomu jen 68 zápasů. Ještě loni za Detroit se dostal na dvacet gólů. Pak přišel nečekaný trejd do Ottawy. „Byl to trošku šok,“ přiznal rodák z Plzně pro iSport.

Manželka Klára je těhotná

V kanadském městě se Kubalík zasekl. Za 74 utkání se trefil pouze jedenáctkrát. Ale celá Ottawa hrála marně. Skončila až na 26. místě v tabulce NHL. S tím samozřejmě padla bída i na českého reprezentanta. Ve smutných chvílích ho však rozveselila manželka Klára. Nedávno oznámila, že čekají první miminko. „Už pár měsíců náš děláš šťastnými,“ napsala na svůj instagramový profil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Dominik Kubalík (@kubalda18)

A náladu si Kubalík může brzy zlepšit i na vrcholné akci roku – domácím mistrovství světa. Jako hráč, který v NHL za kariéru nastřílel za 357 zápasů 93 gólů, by měl v Praze patřit k největším ofenzivním hvězdám týmu. Tedy pokud osmadvacetiletého kanonýra kouč českého nároďáku Radim Rulík povolá. Například v případě zkušeného Jana Kováře tak neučinil, jak jsme také psali na SportechŽivě.

Kubalík: Nejlepší střelec MS

Byl by hřích, kdyby Rulík odmítl i Kubalíka, jemuž v létě v zámoří končí smlouva. Vždyť se stal s osmi brankami z osmi zápasů nejlepším střelcem loňského MS v Tampere a Rize. S 12 body skončil druhý v produktivitě a dostal se do All Star výběru turnaje. Češi však vypadli ve čtvrtfinále s USA po prohře 0:3. „Takové zklamání jsem ještě nezažil,“ řekl pro iSport.

Moje nejšťastnější období, říká Voráček o životě bez hokeje. Jak spravuje 2 miliardy, které v NHL vydělal?

I z dlouhodobého hlediska patří Kubalík, který v NHL vydělal 316 milionů korun, k nejobávanějším českým hokejistům. V reprezentačním dresu zaznamenal za 83 zápasů parádních 65 bodů (34 gólů a 31 asistencí). Bylo by krásné, kdyby se na svoje střelecké hody rozpomenul na domácím MS.

Přáli byste si Kubalíka v týmu pro MS v Praze? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
71 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články