bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Demolice v prvním zápase? Nic to neznamená, říká Marchand

21. dubna 12:30

David Zlomek

První utkání proti Torontu vyšlo Bostonu na výbornou. Jejich výkonu nechybělo nic, všechny pochybnosti šly stranou. Nedobré rozpoložení, rozpačité přesilovky, nevelká šířka kádru nebo obavy, jak se ubrání Auston Matthews. Nic z toho, Bruins ukázali svou vyspělost.

Nakonec z toho bylo vítězství 5:1 pro Bruins. Bylo to už páté vítězství Bruins v této sezóně proti Maple Leafs v řadě, což jistě vyvolá sebevědomí Bostonu a zděšení Toronta. 

A přesto Bruins zdaleka netvrdili, že dosáhli více než jedné výhry v sobotu. Uznali, že odehráli dobrý zápas, dokonce výborný, že jejich rozhodnutí byla správná, že jejich disciplína byla klíčová. Tím to ale končí. 

"Je to jeden zápas. Nic to neznamená," řekl kapitán Bruins Brad Marchand. 

Vynikající brankář Jeremy Swayman měl po zápase úsměv od ucha k uchu. Nebylo se čemu divit. Panovala otázka, jestli se Bruins rozhodnou pro Swaymana, nebo pro Linuse Ullmarka, protože oba brankáři si rozdělili základní část sezony téměř napůl. Volba padla právě na Swaymana a nemohla být lepší.

„Chtěli jsme ho vidět nastoupit do série, abychom viděli, jak to zvládne," popisoval trenér Jim Montogmery.

Swayman předvedl 35 zákroků, z nichž mnohé byly skvostné. "Sen se stal skutečností," řekl. "Je to čest hrát v lize a za Boston. Celý večer jsem si nemohl setřít úsměv z tváře.“

Bruins se prostě podařilo téměř vše. První gól vstřelil hned při své první střele nováček John Beecher ve svém prvním zápase v play off, a to v čase 2:26. Další branku přidal Brandon Carlo, a tak se gólově prosadili dva hráči, kteří v základní části dohromady nastříleli jen 11 branek. Třetí a čtvrtý gól přidal v přesilové hře Jake DeBrusk.

Brunis přečkali i těžké momenty. Žádné oslabení nebylo lehké. A například před Austonem Matthewsem zívala prázdná brána, ale trefil z poměrně složitého úhlu jen tyč. Takže i trocha štěstí. To ale přeje připraveným. 

Zároveň to byl ale skutečně jen jeden zápas. Jedno vítězství. Odpovědělo na některé otázky, vyvolalo další, žádnou důležitější než tu, kterou položil Montgomery, když mluvil o Beecherově výkonu: "Výzva nejen pro něj, ale pro celý náš tým zní: dokážeme to zopakovat?"

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.