Šlágr kola skončil remízou. Vyškov nevyužil možnosti poskočit na první místo

Přidat na Seznam.cz

No… možná nazývat zápas Vyškov – Brno šlágrem kola je vzhledem k rozpačitým výkonům obou týmů na jaře přehnané, na druhou stranu jsou tyto fotbalové celky nadále nejsledovanější v naší druhé nejvyšší soutěži. Utkání nakonec skončilo zaslouženou remízou. Vyškov si udržel druhé místo, Brno se nadále pohybuje v první polovině tabulky.

Po příchodu nového kouče Lukáše Kříže už Zbrojovka podruhé neprohrála. Zatím ale brněnská hra nedosahuje takových kvalit, aby vůbec mohla případně pomýšlet na boj o první ligu. V minulém kole vyhrálo Brno až díky gólu v 85. minutě. I tentokrát si Jihomoravané nechali svůj gólový příspěvek až ke konci utkání. Vyškovští vedli od 72. minuty (Fomba), avšak Brnu se podařilo za sedm minut vyrovnat (Alijagič).

„Připravovali jsme se na to, že i dnešní zápas bude především o pracovitosti, protože soupeř má kvalitní a technické hráče. Nechtěli jsme být zbrklí na baloně, bohužel jsme se nevyvarovali chyb, které už v prvním poločase gradovali. Možná kdyby Gyamfi tu chybu neudělal, gól bychom nedali, až pak jsme se tlačili dopředu. Peťa Juritka s Denisem Granečným zapracovali výborně na lajně a zaplaťpánbůh, že to skončilo v brance. Vyškov měl po našich chybách více šancí, takže pro nás je bod asi dobrý,“ hodnotil Kříž zápas na tiskové konferenci.

Kříž ještě před týdnem trénoval B-tým Brna, a proto logicky nasazuje do sestavy i hráče z rezervního týmu, protože ví, co má od nich čekat. „Zranil se Lukáš Endl, Kubu Šurala píchlo ve svalu, museli jsme to překopat. Trochu jsme s tou variantou počítali, po první rozcvičce se to potvrdilo, takže nastoupil znovu Peter Štepanovský,“ zmínil brněnský kouč oporu béčka. „Budu se opakovat, už minule jsem to řekl. Peťa je výborný do kabiny, hecíř, takového kluka tam potřebuju a počítám s ním dál. Byl do toho trochu hozený, ale zvládl to dobře.

Trenér Vyškova Jan Kameník nebyl z výsledku moc nadšený… „Jsme zklamaní ze zisku jednoho bodu. Myslím si, že jsme jednoznačně dva body ztratili. Výkon týmu snesl přísnější měřítko a takto bychom se chtěli prezentovat i dále, nicméně jsme neproměnili vyložené šance. Zejména v prvním poločase, kdy to mohlo mužstvu přinést větší klid,” začal s hodnocením utkání Kameník. „Šli jsme si za výsledkem, jenže bylo to o tom uzavřít zápas druhou brankou. Příležitosti jsme na to měli, nepodařilo se nám to a Zbrojovka z ojedinělého závaru v pokutovém území zakončila přesně. Sama potom vedla výsledek k remíze, zatímco my jsme se hnali za výhrou.“

V dalším kole se Vyškov střetne s Varnsdorfem a na Brno čeká duel s Opavou.

Zdroj: mfkvyskov.cz, fczbrno.cz