Tyto lahodné klobásové placky se sýrem jsou mojí záchranou, když mi k večeři dojde inspirace

Klobásové placky

Pokud máte doma klobásu, udělejte tyto skvělé placky, které mohou posloužit jako plnohodnotná snídaně, svačina nebo jako jídlo s sebou na výlety či třeba k vodě.

Věděli jste, že klobása byla v historii jedním ze způsobů dlouhodobého uchování masa? Zmínka o ní je již v kronikách starověkého Řecka, starověkého Říma, Babylónu a dalších civilizací. Ve starověkém Římě byla klobása oblíbeným jídlem, které bylo často podáváno při hostinách. V průběhu středověku se v Evropě objevily nové druhy klobás, jako je salám, cervelát (pozn. red. – typ uzené klobásy) a další. Výrobek se stal nedílnou součástí jídelníčku. Dnes lze z klobásy připravit mnoho zajímavých jídel.

Ingredience na klobásové placky:

  • klobása – 200 g;
  • vejce – 2 ks;
  • mletý černý pepř – 1/3 čajové lžičky;
  • cukr – 1 polévková lžíce;
  • kefír – 360 ml;
  • mouka – 100 g;
  • prášek do pečiva – 1 lžička;
  • sýr – 200 g;
  • jarní cibulka – svazek;
  • kopr – svazek;
  • rostlinný olej – 2 lžíce.

Klobásové placky míchání

Plněné bramboráky

Tyto vylepšené bramboráky od mé babičky z Brna nemají konkurenci. Dělám je téměř pořád

Postup přípravy placek s klobásou:

  • Na hrubém struhadle nastrouháme klobásu. Do mísy rozklepneme vejce, smícháme se solí a pepřem. Do vaječné směsi přilijeme kefír, řádně promícháme.
  • Do směsi přisypeme mouku a prášek do pečiva, vypracujeme těsto. Přidáme nastrouhanou klobásu a sýr, promícháme, až vznikne hladké těsto.
  • Nakrájíme jarní cibulku a kopr, přidáme do těsta a znovu promícháme. Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej, vložíme pár lžic těsta a rozetřeme po dně (podobně jako např. při přípravě lívanců).

Klobásové placky na pánvi

  • Placky opečeme pod poklicí na mírném ohni do zlatavé barvy. Obrátíme na druhou stranu (můžeme si pomoci mělkým talířem) a stejně opečeme.
  • Výsledkem jsou klobásové placky se sýrem a bylinkami.

Tyto placky plně nahradí nudnou pizzu. Dobrou chuť!

Usmažené klobásové placky

 

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*