Dnes Neděle - skorojasno 21°C
Zítra Pondělí - skorojasno 23°C
Pondělí 13. 5. 2024
Svátek má Servác
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.

Malostranská radnice otevřela dveře

V rámci akce Brány památek dokořán, se v sobotu 20. dubna otevřela budova Malostranské besedy pro veřejnost. Akce se konala u příležitosti zapsání Malostranské radnice do Ústředního seznamu národních kulturních památek České republiky k 1. červenci 2024.

Návštěvníci si užili komentovanou prohlídku, kterou vedla starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská, architekt Jan Karásek, spisovatel Robert Radosta a šéf produkce a dramaturgie Malostranské besedy David Pešek Dvořák.

O unikátní prostory radnice je dobře postaráno, a proto si sobotní návštěvníci mohli architekturu těchto historických prostor, které byly postaveny v 2. polovině 15. století, náležitě vychutnat.


Autor: Alo

Vycházka s průvodcem: Krása a příroda Záběhlic

Včera v 19:46

Jdu, chodím, jedu, běžím. Radnice Prahy 10 zve veřejnost k prozkoumání městské části. V úterý 14. května od 17 hodin můžete objevit Záběhlice, jejich přírodu a zajímavosti.

Tomáš Padevět: Šest dnů

Včera v 19:41

Novinku z nakladatelství Ikar napsal český autor Tomáš Padevět, který před třemi lety slavil velký úspěch se životopisem zpěvačky Hany Hegerové Carmen. Jeho román s názvem Šest dnů je fiktivní příběh s autobiografickými prvky. Hlavní hrdina se dobrovolně ocitá na šest dnů v nejmodernější klinice...

Praha 6 zve na procházku: Zahradou břevnovského kláštera k Větrníku

Včera v 19:06

Na procházce obnovenou zahradou břevnovského kláštera si připomenete historii, osobnosti i události spojené s klášterem. Břevnovský klášter je nejstarším benediktinským klášterem u nás a vždy měl a dnes opět má výjimečné postavení.

Den fascinace rostlinami

Včera v 17:47

Víte, jaký hluk umí vydávat rostliny? Jak vypadá největší semínko? Co všechno se dá vyčíst z letokruhů, jak vypadá rostlinná fosílie nebo které přírodní látky působí blahodárně na naše zdraví?

Výstava: Nové realismy

Včera v 17:41

Scény z kaváren, zachycení radosti, ale i odvrácené strany života ve městě i na venkově. Ženská emancipace, národnostní menšiny, móda a technologie. To vše ukazuje skrze malbu, sochu, fotografii, film i reklamu výstava Nové realismy v Galerii hl. m. Prahy.

Kreativní dílna v Galerii 9

Včera v 16:44

Dílna je určena pro všechny, tvoří se zde pro radost, zábavu, štěstí, harmonii, uklidnění. Za krátkou dobu můžete z obyčejných věcí vytvořit neobyčejné, na chvilku se odreagovat od denního shonu, a ještě si odnést vlastní umělecké dílo.

Festival Open House Praha 2024 otevře budovy i na Praze 10

Včera v 15:00

Jubilejní desátý ročník festivalu otevřených budov Open House Praha letos proběhne v termínu od 13. do 19. května 2024. Na území městské části Praha 10 festival letos otevře 6 budov, Evangelický hřbitov ve Strašnicích, Husův sbor Vršovice, Továrna KOH-I-NOOR, Trmalova vila, Velodrom na Třebešíně a...

Areál Podkovářská v Praze 9 se otevře veřejnosti

Včera ve 14:41

Jubilejní desátý ročník festivalu otevřených budov Open House Praha letos proběhne od 13. do 19. května. Záštitu nad ním převzal i starosta Prahy 9 Tomáš Portlík. V deváté městské části bude v rámci festivalu veřejnosti zpřístupněn areál Podkovářská.

Uskuteční se zápis do mateřské školy Pipan

Včera ve 14:29

Volná místa jsou v bilingvální mateřské škole PIPAN, která poskytuje stálé služby klinického logopeda, přípravu dítěte se sluchovým postižením a narušenou komunikační schopností na integraci, individuální práci s dětmi, podporu a pomoc při volbě nejpřínosnějšího komunikačního přístupu pro dítě a...

Praha 15 má na webu průvodce hostivařskými a hornoměcholupskými ulicemi

Včera ve 13:24

Na svých oficiálních webových stránkách připravila Praha 15 průvodce hostivařskými a hornoměcholupskými ulicemi.

Praha 2 hledá zájemce o práci v okrskové volební komisi

Včera v 10:21

Ve dnech 7. a 8. června proběhnou volby do Evropského parlamentu. Pokud si chcete vyzkoušet práci při organizaci voleb a při sčítání hlasů, kontaktujte radnici na e-mailu lucia.kirova@praha2.cz.

Den botanických zahrad

Včera v 10:13

Botanic Gardens Day se slaví na den biodiverzity 22. května v Austrálii a na Novém Zélandu. Letos se k jeho oslavě přidají i zahrady i u nás.

Diskuze s Vojtěchem Voseckým v Green Apéro

Včera v 08:31

Spletitými cestami cirkulární ekonomiky vás ve středu 15. května provede Vojtěch Vosecký, přední evropský odborník na oběhové hospodářství.

Další krátké zprávy
Nahoru