Dnes Pondělí - polojasno 23°C
Zítra Úterý - jasno 23°C
Pondělí 13. 5. 2024
Svátek má Servác
Zpravodajství
Aktuální zprávy z hlavního města.
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Pražský životSetkání

Lásky čas na Čecháči

Ve středu 1. května rozkvete náměstí Svatopluka Čecha oslavami svátku všech zamilovaných a jara. Vezměte své polovičky, děti, přátele a piknikové deky a vyrazte v honbě za rozkvetlým stromem do Vršovic.

Přijďte si zamlsat, poslechnout šansony a písně o jaru a lásce, vytvořit svým milým květinu a jarní přání, koupit kytičku a perníkové srdce z lásky. A přestože si letos příroda trochu pospíšila, nepřijdete ani o rozkvetlý strom.

Program:
14:15 – 16:15
Anežka Hessová (akordeón, zpěv) & Agnes Kutas (housle, zpěv) – šansony a písně o jaru a lásce
16:30 – 17:30
Lovesong Orchestra – nadupaná pražská dechovka – čtyři dechy a jeden buben
14:00 – 18:00
tvůrčí dílny ART DEPO, fotobudka pod rozkvetlým stromem, opékání špekáčků a marsmallownů, stánky a piknik

Můžete se těšit na občerstvení a nápoje od Restaurace Gutovka, vinárny a kavárny Barriqáda, sladké výrobny Máminy makronky a pojízdné zmrzlinárny TaZmrzka. Nabídku nápojů doplní Vinohradský pivovar svými letními speciály.

Kytičky pro vaše drahé polovičky naváže České kvítí a srdce z lásky napeče a překrásně nazdobí Babičkine perníčky a tortičky.


Autor: Alo

Výstava: Džungle Praha 9

Dnes v 10:51

Výstava s názvem Džungle Praha 9 spojuje dva malíře, kteří jednoho dne zjistili, že chodí malovat na stejné místo – Zdeňka Daňka a Tomáše Honzu. V Galerii 9 představují svá díla do 30. května.

Praha 10 pro seniory: Květinový bál

Dnes v 10:23

Na pátek 24. května  připravila radnice Prahy 10 pro seniory Květinový bál. Vstupenky jsou k vyzvednutí zdarma v KD Barikádníků.

Albertovský den

Dnes v 09:24

Odpoledne plné zábavy a zážitků vás čeká ve středu 15. května na Palackého náměstí na Praze 2. Albertovský den je příležitostí vyzkoušet si na vlastní kůži speciální vybavení, které umožňuje lidem po získaném poškození mozku fungovat v praktickém denním životě a věnovat se...

Festival Open House Praha 2024 otevře budovy i v Praze 4

Dnes v 05:57

Desátý ročník festivalu otevřených budov Open House Praha letos proběhne v termínu od 13. do 19. května V týdnu od 13. května bude připraven bohatý doprovodný program, o víkendu 18. a 19. května zpřístupní festival zdarma 115 budov na celém území hlavního města.

Open House Praha 2024: Praha 2 otevře osmnáct budov

Dnes ve 04:49

Dům zemědělské osvěty, Hasičský dům, Vila Na Libušince nebo Hlavův ústav – to je jen malá část toho, co vás čeká na Dvojce v rámci jubilejního 10. ročníku festivalu městské architektury Open House Praha 2024.

Vycházka s průvodcem: Krása a příroda Záběhlic

Včera v 19:46

Jdu, chodím, jedu, běžím. Radnice Prahy 10 zve veřejnost k prozkoumání městské části. V úterý 14. května od 17 hodin můžete objevit Záběhlice, jejich přírodu a zajímavosti.

Praha 6 zve na procházku: Zahradou břevnovského kláštera k Větrníku

Včera v 19:06

Na procházce obnovenou zahradou břevnovského kláštera si připomenete historii, osobnosti i události spojené s klášterem. Břevnovský klášter je nejstarším benediktinským klášterem u nás a vždy měl a dnes opět má výjimečné postavení.

Den fascinace rostlinami

Včera v 17:47

Víte, jaký hluk umí vydávat rostliny? Jak vypadá největší semínko? Co všechno se dá vyčíst z letokruhů, jak vypadá rostlinná fosílie nebo které přírodní látky působí blahodárně na naše zdraví?

Kreativní dílna v Galerii 9

Včera v 16:44

Dílna je určena pro všechny, tvoří se zde pro radost, zábavu, štěstí, harmonii, uklidnění. Za krátkou dobu můžete z obyčejných věcí vytvořit neobyčejné, na chvilku se odreagovat od denního shonu, a ještě si odnést vlastní umělecké dílo.

Uskuteční se zápis do mateřské školy Pipan

Včera ve 14:29

Volná místa jsou v bilingvální mateřské škole PIPAN, která poskytuje stálé služby klinického logopeda, přípravu dítěte se sluchovým postižením a narušenou komunikační schopností na integraci, individuální práci s dětmi, podporu a pomoc při volbě nejpřínosnějšího komunikačního přístupu pro dítě a...

Praha 15 má na webu průvodce hostivařskými a hornoměcholupskými ulicemi

Včera ve 13:24

Na svých oficiálních webových stránkách připravila Praha 15 průvodce hostivařskými a hornoměcholupskými ulicemi.

Praha 2 hledá zájemce o práci v okrskové volební komisi

Včera v 10:21

Ve dnech 7. a 8. června proběhnou volby do Evropského parlamentu. Pokud si chcete vyzkoušet práci při organizaci voleb a při sčítání hlasů, kontaktujte radnici na e-mailu lucia.kirova@praha2.cz.

Den botanických zahrad

Včera v 10:13

Botanic Gardens Day se slaví na den biodiverzity 22. května v Austrálii a na Novém Zélandu. Letos se k jeho oslavě přidají i zahrady i u nás.

Sklizeň 2024. Letošní úroda umění na Gymnáziu Jana Patočky

Včera v 07:57

Jak na gymnáziu probíhá výtvarka? Přijďte si prohlédnout zlomek toho, co bylo v tomto školním roce vytvořeno, od 13. do 30. června se bude konat výstava v Galerii ve věži Novoměstské radnice v Praze 2.

Další články
Nahoru