Slovensko v slzách: Zemřel legendární zpěvák Dušan Grúň (†81)

Dušan Grúň 2

Autor: Pavel Krejčí

22. dubna 2024 10:27

Znepokojivý vzkaz střídá ta nejhorší možná zpráva. Ve věku 81 let zemřel oblíbený slovenský zpěvák Dušan Grúň, který se v posledních dnech svého života potýkal s velkými zdravotními potížemi. 

O Grúňově úmrtí informoval web pluska.sk. Zpěvák podle jeho informací zemřel v pondělí krátce po páté hodině ranní v jedné z bratislavských nemocnic. Rodina pak vše oznámila prostřednictvím facebookového profilu, kde se objevila i černobílá fotografie. 

Právě na facebooku se už v sobotu zjevil znepokojivý vzkaz, který dával tušit, že je to s umělcem špatné. "Přátelé, modlete se, prosím, za mě. Je se mnou zle, loučím se s Vámi," stálo v něm. Následně se objevily informace, že zpěvák bojuje s těžkým zápalem plic, přičemž mu selhávají orgány.

Grúň začínal s hudbou v Ostravě během studií na vysoké škole. Původně hrál na trubku a trombon, ke zpěvu se dostal, protože v kapele nikdo nechtěl zpívat. Posléze začal vystupovat s profesionálními orchestry a také s nejslavnějšími českými zpěváky, včetně Karla Gotta, Waldemara Matušky či Heleny Vondráčkové. 

Témata: Dušan Grúň úmrtí