Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Arrows poprvé v historii vyhráli úvodní tři zápasy sezony, v extralize už není žádný neporažený tým

Po druhém týdnu české baseballové extraligy již není v soutěži neporažený tým. Neporazitelnost Arrows Ostrava a třebíčských Nuclears totiž skončila v nedělních čtvrtých zápasech. Obhájci titulu Draci Brno dokázali odmazat nulu v kolonce výher proti Hluboké, první vítězství mají i pražské celky Tempa a Kotlářky.

Je nám líto, video expirovalo.
Hroši Brno - Arrows Ostrava

Dvojzápas mezi Arrows Ostrava a Hrochy Brno byl původně naplánovaný na sobotu, ale podle plánu se hrálo jen první utkání, druhé kvůli dešti až v neděli. Obě vyrovnané bitvy skončily těsným výsledkem 2:1.

V sobotním utkání se radovali baseballisté Arrows, kteří se mohli opřít o výborného Jana Tomka na kopci. Stejně jako debutant Viktor Beránek v dresu Hrochů povolil jediný doběh. O vítězi duelu tak rozhodla situace ze sedmé směny, kdy Jakub Malík stáhl druhý bod Arrows.

Ostrava tak poprvé v historii odstartovala sezonu 3-0, čtvrtou výhru v řadě již ale Arrows nepřidali. Jejich snahu v neděli zastavilo duo Tomáš Ondra a John Hussey, které pálkařům hostů povolilo pouze 5 hitů.

V zápase plném chyb v obraně Hroši dokázali využít ty ostravské k tomu, aby v šesté směně stáhli dva body a zajistili si tak těsnou výhru. Arrows nestačil ani výborný výkon Ondřeje Satorii, který má po dvou startech ERA 0.75.

Obhájci titulu po dvou porážkách zabrali

Draci Brno vstoupili do sezony dvěma prohrami a v pátek měli na domácím hřišti třetí možnost připsat si první vítězství.

Utkání se Sokolem Hluboká bylo dlouho soubojem zahraničních nadhazovačů. Úspěšnější ale nakonec byl Jose Medina, který v sedmi směnách umožnil jediný hit.

Naopak Draci stáhli první doběh proti Austinovi Hassanimu již v dohrávce druhé směny, který zařídil Martin Kalábek, když stahoval Jakuba Winklera.

Jak Kalábek, tak Winkler nakonec při vítězství 5:0 shodně vybojovali po dvou bodech. Další doběh pak Draci přidali po chybě obrany Sokola.

Ve druhém utkání hraném na jihu Čech se nadhazovačům již tolik nedařilo. Domácí Viktor Sedláček dokonce vydržel na kopci pouze jednu směnu, když proti němu Draci stáhli 6 doběhů, čímž si vytvořili slušný základ pro zbytek utkání.

Letošní posila Draků Alex Monsalve na pálce zaznamenal první homerun v extralize, tři hity a tři stažené doběhy. Draci nakonec zvítězili 14:6 a vyrovnali bilanci na 2-2.

"Nebylo úplně příjemné počasí, ale zvládli jsme to dobře. Filip Čapka měl trochu problémy s kopcem, takže se musel přizpůsobit, ale pak házel skvěle," řekl ke druhému duelu brněnský mladík Matias Takeda, který v utkání odpálil svůj první hit v extralize.

Tempo i Kotlářka poprvé vyhrály

Třebíčský Ryan Johnson v pátečním duelu nepovolil v šesti směnách žádný doběh a rozdal 11 strikeoutů. A Nuclears táhl také na pálce, když si připsal dva ze tří hitů domácích a také dva stažené doběhy.

Tempo změnou na kopci v šesté směně dokázalo zastavit domácí pálku a Třebíč nakonec předčilo v úspěšných odpalech, ale nevytěžilo z toho ani jeden doběh a na Vysočině prohrálo 0:3.

Druhý zápas obou celků byl původně na programu v sobotu, ale stihly se z něj odehrát pouze tři směny, za stavu 1:0 pro Třebíč byl přerušen ve čtvrté směně kvůli dešti.

V nedělní dohrávce využili hráči Tempa domácí prostředí na Libuši a dokázali otočit na 3:1. Velký podíl na vítězství měl David Mergans, který naskočil do utkání až v neděli a v šesti směnách pak pálkařům hostů nepovolil ani jeden doběh.

Také navrátilec do extraligy z Kotlářky dokázal ukořistit první výhru, když doma v městském derby porazil Eagles. V prvním utkání hraném již v úterý zvítězil celek z Krče 5:0.

V sobotu si před svými fanoušky Kotlářka vedla mnohem lépe. Eagles se sice v zápase dostali rychle do vedení, ale Kotlářka zvládla duel otočit po odpalech bratrského dua Jana a Davida Komorousových, konečné skóre 4-1 stanovil homerunem Keibert Petit.

"Byla to dobrá týmová výhra. V prvním inningu jsme dostali bod, ale pak jsme jim to hned vrátili a v podstatě celý zápas jsme drželi tlak. Byla to dobrá týmová výhra," řekl po vítězném duelu Benjamin Morgan z Kotlářky.

Zdroj
baseball.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články