Masturbace vám výrazně zlepší náladu

Masturbace je termín, který označuje stimulaci vlastních genitálií, aby se osoba sexuálně vzrušila a dosáhla orgasmu. Možná vás už napadlo, zda je masturbace dobrá…Pro vaše duševní zdraví je dokonce velmi dobrá.

Je známo, že sexuální aktivita může být dobrým způsobem, jak se zbavit stresu. Přemýšlejte o tom takto, jakýkoli druh sexuální aktivity se počítá jako fyzické cvičení a víme, že fyzická aktivita má spoustu výhod. Masturbace není vlastně nic jiného.

Sex nebo sebeuspokojení snižuje stresové hormony (jako kortizol) v těle a následně zlepšuje náladu. Orgasmus, jak už asi tušíte, vám náladu ještě zvedne. Když vyvrcholíte během sexu nebo masturbace, tělo uvolní oxytocin, který zapříčiňuje post-orgasmickou blaženost.

Jednou z nejkrásnějších výhod masturbace je také to, že se nemusíte obávat otěhotnění nebo pohlavně přenosné choroby.

Sebeuspokojení vám může pomoci spojit se s vlastním tělem

Masturbace může lidem nabídnout zdravý přístup k tomu, aby se dozvěděli více o svém těle a o tom, jak si užít sexuální rozkoš různými způsoby. Když si děláte radost, naučíte se, co vás vzrušuje, co vám dělá dobře, a co ne. Pokud si uděláte čas na prozkoumání vlastního těla, můžete zjistit, co na vás v ložnici skutečně funguje. Pak, pokud a když jste se rozhodli zapojit se do partnerského sexu, budete moci ukázat jiné osobě, jak vás potěšit.

Musíte se soustředit pouze na své vlastní potěšení

Zapojit se do sólové masturbace je ideální čas být sobecký. Jak skvělé to je? Musíte se soustředit pouze na to, co je pro vás nejlepší. Není třeba se starat o to, co si někdo jiný myslí, co je pro něj dobré nebo co potřebuje. Když masturbujete, stanete se hvězdou své vlastní show. Takže se uvolněte a dopřejte si potěšení, které si zasloužíte.

Je možné masturbovat příliš?

I když masturbace není ze své podstaty nijak škodlivá, pokud vám sólo potěšení začne překážet ve vašich každodenních povinnostech nebo zjistíte, že masturbujete nutkavě – je možné, že máte co do činění se závislostí na masturbaci. Pak vám může pomoci promluvit se sexuálním terapeutem.

Další věc, kterou je třeba mít na paměti, je, že pokud masturbujete často, nebo příliš hrubě, můžete pociťovat nepohodlí, tření nebo bolestivost. Buďte tedy k sobě jemní a nespěchejte. Je to jen o vás, takže opravdu není kam spěchat!

Zdroj: názory autora, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8011625/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5005301/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat