Fashion show VISION24 brzy odhalí tvorbu mladých designérů

VISION24 je celovečerní event, který dává možnost prezentovat svou tvorbu mladým designérům a nabízí jim zkušenosti z přehlídkového mola. Pomáhá jim také navazovat spolupráce napříč kreativním průmyslem, rozvíjet jejich profesní život a ukázat jejich vizi široké veřejnosti. Letošní přehlídka se bude odehrávat v prostorech Gabriel Loci, které jsou unikátní díky svému historickému a kulturnímu významu.  

„Každý den pilně pracujeme s týmem na přípravě letošní přehlídky. Budeme se snažit tento ročník posunout ještě o level výše, než byly naše předchozí akce. Jsem velice ráda za spolupráci s prostorem, kterou se nám podařilo navázat. Je skvělé, že můžeme uspořádat přehlídku právě v Gabrielu Loci. Myslím si, že díky unikátní atmosféře místa se můžou návštěvníci těšit na nezapomenutelný zážitek. Jsem také vděčná, že někteří partneři nás podporují již od samého začátku a letošní ročník VISION24 není výjimkou. Jedná se například o Rare Models Agency, Cafe Letka, 1981 second hand nebo Vysokou školu ekonomickou v Praze – Fakultu podnikohospodářskou. Podařilo se nám navázat i novou spolupráci se značkou L’Oréal Professionnel. Díky tomu máme možnost posunout vybavení backstage na další úroveň a vytvořit tak ještě lepší make-up a hairstyling, které jsou v rámci fashion show stejně důležité. Výběr designérů byl pro nás jako vždy velice náročný, jelikož se přihlásilo hodně talentovaných studentů z celé ČR i zahraničí, takže opravdu bude, na co se přijít podívat!” říká o VISION24 Polina Bogoslavets, jedna z vedoucích projektu. VISION24 jak již bylo zmíněno je druhým ročníkem přehlídek podporující mladé návrháře. Projekt prošel změnou názvu – ze Student Fashion Show (SFS) na VISION. VISION24 je třetím projektem, navazujícím na podzimní přehlídku SFS VISION a předešlou jarní přehlídku SFS23.

Mladí talenti MBPFW: Komu věštíme hvězdnou budoucnost?

elle.cz

Těšit se můžete na módní přehlídku, kde svou tvorbu představí návrháři, kteří se podíleli na předchozích akcích SFS23 a SFS VISION, ale také nové tváře. Tito návrháři jsou studenty či absolventy několika oborů oděvního návrhářství či designu na českých školách, jako například Vyšší odborná škola oděvního návrhářství, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně, Technická Univerzita v Liberci, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně nebo České vysoké učení technické v Praze. Letos představíme i absolventy zahraničních škol jako jsou Instituto Marangoni v Miláně, nebo University of West London. Na přehlídce se objeví tvorba Kláry Kozderkové, Vojtěcha Opatřila, Anežky Nováčkové, Tomáše Sedláčka, Emy Strnadové, návrhářského tria Karolíny Görgové, Slávky Šulkovské a Veroniky Hájkové a dalších.  

„Módní přehlídky VISION, které byly dříve známé jako SFS sleduji od začátku z pozice návrhářky, která už dvakrát měla možnost se akce účastnit. Měla jsem tu čest být součástí několika studentských, nebo neziskových módní přehlídek pro studenty v Česku i zahraničí a VISION patří mezi mé nejoblíbenější, jak už po organizační stránce, tak i po té osobní. Celý tým se špičkově stará o designéry i modelky a do samotné přehlídky vkládá maximum úsilí a energie, je to nezapomenutelný zážitek. Jsem moc ráda, že se jim daří a doufám, že se potkáme na letošní přehlídce v Gabriel Loci.” říká Klára Kozderková, která s námi spolupracovala na každé z pořádaných přehlídek a je také jednou z návrhářů, které uvidíte na VISION 24. Přehlídka bude tématicky rozdělena do tří bloků, v každém z nich se představí několik návrhářů s jejich zhotovenými modely. Sound design celého eventu vytvoří producent Adame Sounds, který je i součástí organizačního týmu. Na fashion show naváže doprovodný program a afterparty, v rámci které se můžete těšit na vystoupení umělce Badfocus a dalších několika mladých hudebníků z české scény, kteří VISION24 zakončí.

Adolphinata: Právnička, která vyrábí kabelky jako od babičky

elle.cz

Zdroj: VISION24