Ve dvou dnech dostanou návštěvníci Prague Bike Fest Na Výstavišti pořádnou porci adrenalinu

Foto Aleš Král
Foto Aleš Král

Druhý ročník Prague Bike Fest je zde a o víkendu 27. – 28. 4. 2024 se opět otevřou brány pražského Výstaviště, kdy areál uvítá všechny cyklo nadšence v rámci největšího cyklistického festivalu v roce. Během dvou dnů si návštěvníci užijí pořádnou porci adrenalinových show, exhibice, workshopy, organizované vyjížďky se známými sportovci, testování kol, ale i večerní doprovodný program a gastronomická potěšení. Chybět nebude prezentace renomovaných i nových značek, které představí to nejlepší ze světa cyklistiky. Na své si přijdou ale i děti. Právě pro ně bude připraven zbrusu nový dětský testovací okruh pod vedením zkušených instruktorů. Pomyslnou třešničkou na dortu pak bude pořádně adrenalinová Big Air show v čele s Teodorem Kováčem. Uprostřed Bruselské cesty ve výšce až 7 metrů předvede své nejtěžší triky jako jsou double-backflip, frontflip nohand nebo otočka o 720 stupňů. Hlavními partnery Prague Bike Festu jsou společnosti Sazka, Škoda Auto a nově také Skupina ČEZ. Festival podpořil svou záštitou Český svaz cyklistiky a ministr dopravy Martin Kupka.   

Pro nadšence i rekreační cyklisty

Bohatý program včetně tomboly o cyklo ceny od partnerů akce čeká na návštěvníky nejen ve venkovních prostorách. Také v pavilonech, které poskytnou pohodové zázemí pro prezentaci nejnovějšího vybavení ze světa cyklistiky s možností si vybrané kousky na místě vyzkoušet, bude mnoho příležitostí k vyžití a stejně jako minulý rok ani letos nechybí tematické výstavy. Klidnější povahy si přijdou na své v Bike Forum Stage, kde budou probíhat cestovatelské přednášky, rozhovory nebo třeba diskuse na téma bezpečnosti a elektromobility, milovníkům cyklo výletů po ČR by pak neměla ujít přednáška o knize Srdcem na kole Českem. Příjemnou atmosféru celé akce podpoří sobotní večerní doprovodný program v Křižíkově pavilonu B, který se ponese nejprve v rytmu „slow techno“ a následně bude doplněn o exhibiční vystoupení BMX Flatland. Zván je každý s platnou vstupenkou na festival Prague Bike Fest a nudit se nikdo nebude ani bez doprovodu, protože večer je pojatý jako networking. 

„Nadcházející víkend bude na Výstavišti doslova jedna velká jízda a na návštěvníky čeká skutečně nabitý program. Samozřejmě největší atrakcí je sedmimetrová rozjezdová věž a skoky, u kterých se vám tají dech. Ale i na zemi to bude stát za to, ono překonat na kole různé překážky, které jindy s úctou obcházíte, je také velká podívaná. Prague Bike Fest je ale festival pro všechny, tedy bohatá zábava čeká samozřejmě na děti a třeba i seniory, kteří si mohou vyzkoušet elektrokola nebo se nechat inspirovat v rámci přednášky o knize Srdcem na kolem Českem k příštímu výletu,“ zve na akci Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha, a.s. 

Sazka BMX zóna

Nadupaný program čeká na malé i velké návštěvníky v Sazka BMX zóně, kde nebude po loňském velkém úspěchu opět chybět BMX pumptrack a nově také přibude několik trenažérů s možností vyzkoušet si jednu z etap nejslavnějšího tuzemského silničního závodu Czech Tour. V BMX zóně zároveň proběhne vyhlášení ankety Czech Freestyle BMX Awards 2024. 

Adrenalin opět opanuje Bruselskou cestu

Uprostřed Bruselské cesty opět vyroste 8 metrů vysoká rozjezdová věž, která povede na 3 metry vysoký odraz a 6 metrů dlouhý skok. Právě tady budou top jezdci z ČR a Slovenska lítat v rámci Big Air show až 7 metrů nad zemí. Před festivalem proběhne na Instagramu soutěž o možnost se přidat a účastnit se workshopu v Big Air zóně, do kterého bude vybráno 15–20 nadějných jezdců, kteří porotě dokážou, že mají schopnosti potřebné ke zvládnutí této překážky. 

PBF v kostce

  • Více než 63 vystavovatelů. 
  • Více než 138 značek z cyklo segmentu.
  • 18 vystavovatelů s nabídkou kol pro testování. 
  • 2 vnitřní pavilony, kde nechybí tematické výstavy. 
  • Tombola o ceny pro milovníky cyklistiky. 
  • Nově zařazena kategorie BMX v podobě exhibic, show, workshopů na Minirampě, Pumptracku a předvede se také BMX Freestyle.
  • 4x testovací okruhy – 2 x MTB, 1 x silniční, 1 x Skill zóna.
  • Pro děti Sazka pumptrack a Škoda Auto dopravní hřiště, pro nejmenší pak Kids Skills centrum s dětskou bike olympiádou.
  • VIP zóna pro 400 návštěvníků denně s dětským koutkem.
  • Bike depo pro návštěvníky.
  • Mycí depo pro návštěvníky. 
  • Servisní depo pro návštěvníky. 
  • Soutěže pro veřejnost o hodnotné ceny.
  • Přednášky, besedy, rozhovory, panelové diskuse. 
  • Výstavy známých fotografů ze světa cyklistiky. 
  • Big air show v podání nejlepších tuzemských jezdců za účasti zahraničních riders. 
  • Nadupaná Biketrial show / workshop v podání Bike O’clock, Vaška Koláře.
  • Večerní program v pavilonech (networking, flatland battle night show, DJs). 
  • Organizované cyklo vyjížďky (Road / MTB / Enduro) mimo areál.
  • Setkání s tvůrci knihy „Srdcem na kole Českem“. Diskuse s autory a ambasadory odkrývá příběh vzniku této unikátní publikace, která obsahuje 59 tras napříč ČR.

 

Kompletní program najdete zde: PROGRAM PBF

Za konceptem festivalu Prague Bike Fest stojí nejen Výstaviště Praha, a.s., ale také agentura MVP events s.r.o. Odbornými znalostmi z oblasti cyklistiky pak přispěli zástupci Ski a Bike Centrum Radotín, hlavními partnery festivalu jsou společnost Sazka, Škoda Auto a nově také Skupina ČEZ, kterým patří velké poděkování nejen za finanční podporu festivalu. 

 

Prague Bike Fest 

Kdy: 27. a 28. 4. 2024 / V kolik: od 10.00 do 19.00 hod. sobota / 10.00 – 18.00 hod. neděle

Kde: Bruselská cesta a Open air (vchod ze Stromovky u Maroldova panorámatu)

Vstupné: 100–580 Kč / Goout.net / ZDE

Comments

comments

Vyhledat