Hertl přispěl k výhře Vegas v play-off, trefil se i Pastrňák

Přidat na Seznam.cz

V kanadsko-americké NHL začíná vyřazovací část. Některé týmy mají za sebou už dva duely, jiné teprve otevírací zápas série. Střelecky se zatím daří Čechům, k úvodní výhře Vegas přispěl brankou Tomáš Hertl. Prosadil se i David Pastrňák, jehož Boston tentokrát nakonec nestačil na Toronto.

Boston se po prvním vítězném utkání znovu postavil Torontu, tentokrát byl ale kanadský celek nad síly Pastrňáka a spol. Boston sice odcházel po první třetině do kabin spokojenější, když držel vedení 2:1. Druhý gól Medvědů vstřelil sám David Pastrňák. Hostům se ale podařilo zabrat a po trefách Tavarese a nejlepšího střelce základní části Matthewse srovnali stav série na 1:1.

Vyřazovací část začala dobře pro Vegas Golden Knights. To si vyšláplo na nejlepší tým Západní konference základní části Dallas Stars, a důležitou roli u tohoto triumfu sehrál český útočník Tomáš Hertl. Ten v závěru první části zvyšoval v přesilovce už na 1:3, a byť se Dallas ve zbytku utkání snažil vynutit si alespoň prodloužení, musel se nakonec před Vegas sklonit a prohrál 3:4. Hertlův tým tak získal velmi důležitý první bod ze soupeřova kluziště.

V dalších nočních soubojích pak Carolina uzmula i druhý bod v sérii po výhře 5:3 nad New York Islanders, a Edmonton včela s Connorem McDavidem předčil Los Angeles. NHL bude pokračovat dnes v noci čtyřmi zápasy. Nejlepší tým základní části New York Rangers hostí doma Washington, se kterým vyhrál už první vzájemný duel. Tampa Bay bude na Floridě usilovat o vyrovnání série, což pro změnu nebude chtít zcela jistě dopustit Winnipeg ve svém klání s Coloradem. Noční program pak uzavře souboj Vancouveru s Nashville, kde je to zatím 1:0 pro kanadský celek.

zdroj: autorský článek