Hlavní obsah

Frustrace vybublala. Islanders za 9 sekund ztratili vedení, gól do prázdné už nerozdýchali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polovině zápasu vedli o tři góly, v 58. minutě byl ještě stav 3:2 pro hosty. Závěr ovšem hokejisté New York Islanders dokázali zvrtat velkolepým způsobem. A když jim Carolina na cestu přibalila ještě jeden kousek do prázdné branky, nervově to nezvládli.

Sestřih zápasu Carolina - NY IslandersVideo: nhl.com

 
Článek

Hurricanes odcestují na Long Island s náskokem dvou výher, ačkoli jejich výkony v Raleighu nebyly zdaleka perfektní. Za pětigólový obrat (5:3) si ale zaslouží plné absolutorium.

„Jeden z těch zápasů, na které budeme dlouho vzpomínat,“ přikývl kouč Caroliny Rod Brind’Amour.

Islanders přitom byli nevídaně produktivní. Na domácího gólmana Frederika Andersena vypálili jen 12 střel, ale skórovali třikrát. A těsný náskok hájili do doby, než Carolina za odvolaného brankáře poslala do hry šestého hráče.

Střelu Andreje Svečnikova pak u tyče doklepl Sebastian Aho a bylo srovnáno. To nejhorší pro Islanders však ještě mělo přijít. Hned po buly jejich nejlepší bek Noah Dobson prohrál za brankou souboj s Jordanem Martinookem, brankář Semjon Varlamov si nepokryl prostor u tyčky a Hurricanes vedli. Jen devět sekund po gólu na 3:3!

„Myslím, že se musím vrátit domů, zhluboka se nadechnout a ujistit se, co se to stalo. Ve třetí třetině to byla z naší strany vlna za vlnou, po tom gólu jsem zažíval naprosté šílenství,“ popisoval své pocity Martinook.

Power play Islanders navíc skončila únikem domácího Jakea Guentzela, kterého Brock Nelson osekával ještě po vstřelené brance a na forvarda Hurricanes útočil i Kyle Palmieri. V samotném závěru hosté chtěli srovnávat účty alespoň v bitkách. S Mattem Martinem ale praštil o led k naprostému nadšení diváků v PNC Areně Stefan Noesen.

Kouč Islanders Patrick Roy stál na střídačce s nechápavým výrazem. „Těžká porážka. Jakmile jsme začali prohrávat souboje 1 na 1, tak bylo zle. Ale vracíme se domů a zkusíme to zase nakopnout,“ vyprávěla gólmanská legenda na lavičce newyorského týmu. V noci na pátek se v UBS Areně uvidí, jestli se Islanders z noční můry oklepali.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.