Hlavní obsah

Ještě nekončím, chci si nechat otevřené dveře, říká Voráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na ledě ho na 99 procent už fanoušci neuvidí. Hokejista Jakub Voráček si přesto nechává dveře otevřené a oficiálně kariéru ještě nekončí, byť CNN Prima News řekl, že je jeho konec definitivní. Kvůli otřesu mozku nehrál Voráček od listopadu 2022.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jakub Voráček

Článek

„Na led už mě hlava a zranění nepustí. Už je prostě konec, to je ale součást hokejové kariéry. Jednou to končí a jinde něco nového začíná,“ uvedl Voráček pro CNN Prima News a prozradil, že otřesů mozků prodělal hned dvanáct. Čtyři těžší a osm menších.

Pro Sport.cz však uvedl: „Kariéru ještě nekončím, i když to aktuálně vypadá, že na 99 procent už hokej hrát nebudu. To se ale ví už několik měsíců a od té doby se situace nijak nezměnila. Pořád si nechávám otevřené dveře. Nechci končit a pak zase oznamovat, že se vracím.“

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno - Karlovy Vary, Voráček na střídačceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Doposud poslední duel sehrál Voráček 4. listopadu 2022, kdy byl u prohry Columbusu na ledě Colorada poměrem 3:6. Zároveň se jedná o utkání, ve kterém vstřelil svůj poslední profesionální gól kariéry. Na ledě tehdy strávil bez pěti sekund devatenáct minut.

„Nebylo těžké smířit se s koncem. Věděl jsem, že to nejde. A když něco nejde, tak nemá cenu si nad tím lámat hlavu. Prostě to tak je. Život není jenom o hokeji,“ řekl Voráček Primě.

U hokeje přitom rodák z Kladna zůstal ve svém mateřském klubu. Rytířům od podzimu vypomáhal v roli mentora a měl na starosti například přesilové hry. V pondělí byl na střídačce u toho, když se Rytířům podařila v baráži se Vsetínem udržet extraliga.

V NHL stihl Voráček odehrát celkem 1058 zápasů, které rozprostřel mezi Columbus a Philadelphii. S národním týmem se pak radoval ze zisku dvou medailí na mistrovství světa. V roce 2010 byl v Německu u dosud posledního zlata a o rok později v Bratislavě získal bronzovou medaili.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.